Lærer pistolskyting

Ari Behn går på kurs for å lære seg å skyte med pistol. På Villmarkshuset i Oslo skjøt Ari Behn blink første kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På pistolskytingens første kveld var Ari Behn flinkest i klassen. Han skjøt blink. Men Behn vil ikke fortelle Dagbladet hvorfor han nå lærer seg å skyte med pistol.

- Det har i hvert fall ingenting med USA å gjøre, svarte en travel Behn på spørsmål om han trener til å beskytte familien sin i New York.

Behn startet på «Sikkerhetskurset for håndvåpen» ved Oslo Skyteklubb i går kveld. Første del besto av teori om ulike kaliber og våpen.

Etter det gikk de femten som var med på kurset, for å skyte. I løpet av den knappe timen på skytebanen skal Ari ha vist seg å være en god skytter. Han skjøt blink med en .22 kaliber Ruger-pistol.

Bokprosjekt

Behn avviste ikke at skytetreningen og teorien om ulike kaliber kan ha noe med hans neste bokprosjekt å gjøre.

- Vi får se, da, var det korte svaret vi fikk på spørsmålet om han vil bli krimforfatter.

Behn har tatt jegerprøven ved OSK tidligere.

- Folk har ulike grunner til å melde seg på skytekurset med pistol, men de fleste gjør det vel for å få ervervstillatelse, og for å få være med på feltskytingen til sommeren, sier baneansvarlig ved OSK, Stian Andresen.

Spennende

Seks måneder etter kursstart kan Behn søke om tillatelse til å eie sitt eget våpen, og det vil han få.

Han må delta på kurset og skyte 15 ganger i treningsrommet først. Skyterommet er åpent hele dagen, og Ari er velkommen til å sikte på pappblinken så ofte han vil.

- Dette er en spennende idrett for folk som ikke orker faste tider, og mye stress. Konsentrasjon er det viktigste, sier Andresen.

Våpentillatelse

- Har man gjennomført kurset og vært her på femten skytetreninger får man som regel tillatelse fra politiet til å eie våpen. Kriminelle eller ustabile personer får ikke slik tillatelse, sier Andresen.

Behn er ingen av delene, og fortsetter han som nå, har han tillatelse til å eie pistol til sommeren. Kurset er dyrt, og koster mellom 2000- 3000 kroner, men Andresen mener det er mange ulike typer mennesker som skyter.

- Her er alt fra næringslivstopper til trailersjåfører til Ari Behn.

SKYTETRENING: Ari Behn på vei til skytetrening på Villmarkshuset i Oslo.