TÅRER: En ung jente gråter etter massakren på Sandy Hook Elementary School in Newtown. Foto: AP Photo/The New Haven Register, Melanie Stengel.
TÅRER: En ung jente gråter etter massakren på Sandy Hook Elementary School in Newtown. Foto: AP Photo/The New Haven Register, Melanie Stengel.Vis mer

Lærer reddet barn ved å gjemme dem i et skap

Heltemodig innsats reddet flere barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) 20 barn og 6 seks voksne ble i dag skutt og drept ved barneskolen Sandy Hook i Connecticut i USA. Men i tragedien er det også noen heltehistorier.

- Min datters lærer er en helt, sa Brenda Lebinski, moren til en åtte år gammel jente ved skolen. Hun mener lærerens snarrådige handling er årsaken til at hennes datter er i live i dag.

- Hun låste alle barna inn i et skap og det reddet livene deres, sier Lebinski til avisa Newton Patch.

Det er ennå ikke klart hvor mange elever som var på skolen da drapsmannen begynte å skyte, men flere av elevene som ble ført ut etter at drapmannen skal ha tatt sitt eget liv var blodige.

Ifølge Paul Vance ved Connenticut state police, mottok de nødtelefonen fra skolen klokken halv ti på morgenen.

- Da vi skjønte hvor alvorlige situasjonen var kalte vi inn forstrekninger, sa Vance på en pressekonferanse i kveld.

Han forklarer at politifolk umiddelbart gikk inn i skolen og at fokuset var å søke etter elever og lærer for å føre dem i sikkerhet.

- Alle de drepte befant seg i en seksjon av skolen. Jeg er blitt fortalt at det dreier seg om to rom, men det er ikke bekreftet, sa Vance.

Han opplyste også at det er to åsteder. I tillegg til de 26 ofrene, er også gjerningsmannen død. På det andre åstedet skal en person være funnet død.

GRÅTKVALT: - Jeg reagerer som alle andre som en foreldre, med sorg. Dette var vakre barn mellom 5 og 10 år, sa Obama, før han måtte ta en pause for å tørke tårene. Foto: REUTERS/Larry Downing
GRÅTKVALT: - Jeg reagerer som alle andre som en foreldre, med sorg. Dette var vakre barn mellom 5 og 10 år, sa Obama, før han måtte ta en pause for å tørke tårene. Foto: REUTERS/Larry Downing Vis mer