Lærer siktet - filmet jenter med skjult kamera i flere år

Den 36 år gamle dansken skal ha filmet over 80 elever. Jentene ante ikke at læreren hadde montert kamera i skolens garderobe.

ANSATT: Mannen jobbet som lærer ved Karensmindeskolen i Danmark. Det var også her jentene ble filmet. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
ANSATT: Mannen jobbet som lærer ved Karensmindeskolen i Danmark. Det var også her jentene ble filmet. Foto: Henning Bagger / Ritzau ScanpixVis mer

Det er avisa Nordjyske som omtaler den ferske siktelsen, som omhandler seksuell trakassering. Ifølge avisa skal læreren ha filmet de 82 jentene over en periode på seks år. De skal ha vært elever i 5. til 9. klasse da de ble filmet i skolens garderobe.

Politiet på Nordjylland har nå avsluttet etterforskningen mot 36-åringen, som ble pågrepet tilbake i februar. Pågripelsen fant sted etter at noen elever hadde oppdaget en ryggsekk i garderoben på Karensmindeskolen.

På sekken skal det ifølge Nordjyske ha vært et skjult kamera som skulle etterligne en kulepenn.

Læreren ble pågrepet i sitt hjem. Under ransakingen fant politiet flere kameraer som var egnet for skjult overvåkning. Det ble gjort omfattende beslag av blant annet PC og minnekort.

Skal ikke være delt

Ved gjennomgangen av materialet som ble beslaglagt, avdekket politiet 28 opptak med fra skolens garderobe. 47 av skolens nåværende elever og 35 tidligere elever skal ha blitt identifisert. De første opptakene stammer ifølge avisa fra skoleåret 2013/2014.

Etter funnet ble læreren i tillegg til seksuell trakassering også siktet for besittelse av overgrepsmateriale.

- Det har tatt tid å undersøke materialet, blant annet fordi noen av opptakene var slettet og måtte gjenopprettes. Det er ingenting som tyder på at siktede har delt filmene med andre, sier Frank Olsen i dank politi til Nordjylland.

- Helt uakseptabelt

Ifølge dansk TV 2 jobbes det nå som etterforskningen er over, med å varsle samtlige av jentenes foreldre om hva deres barn har blitt utsatt for. Det er allerede foretatt gjentatte avhør av 36-åringen, og saken vil bli oversendt statsadvokaten for tiltalevurdering om kort tid.

I en pressemelding fra Rebild kommune i forbindelse med pågripelsen i februar, opplyste Vibeke Lei Stoustrup at de samarbeider tett med politiet og Karensmindeskolen for å bistå de berørte jentene og foreldrene deres. Hun uttrykte samtidig forståelse for at de involverte er svært bekymret etter at lærerens filming ble avslørt.

- Dette er selvsagt helt uakseptabelt, og jeg kan ikke beklage nok overfor barna. Vårt fokus er å ta hånd om og hjelpe de involverte på en best mulig måte, sier Stoustrup i pressemeldingen.