Lærer siktet for overgrep mot elev i Oppland

Pågrepet av politiet da han var på vei til jobb. Erkjenner seksuell omgang med 14-15 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig lærer ved en ungdomsskole i Oppland er siktet for overgrep mot ei 14-15 år gammel jente som er elev ved skolen. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Læreren er siktet etter Straffelovens § 196 første ledd, for seksuelt overgrep mot en elev under 16 år. Mannen ble pågrepet da han var på vei til jobb mandag morgen, opplyser politiadvokat Lars R. Ringvik ved Gudbrandsdal politidistrikt.

I forbindelse med den nøye planlagte pågripelsen ble det foretatt ransaking hjemme hos læreren, som er i slutten av 30-åra, før han ble avhørt.

Klokka 12 samme dag ble det også gjennomført dommeravhør av den mindreårige jenta.

Har erkjent Mannen erkjenner straffskyld etter siktelsen, opplyser hans forsvarer, advokat Tor Kolden. Læreren ble løslatt etter avhøret mandag.

- Det har vært viktig for min klient å samarbeide med politiet, og slik saken utviklet seg hadde ikke politiet grunnlag for å holde på ham. Han har forklart seg om forholdene som er omhandlet i siktelsen og erkjenner straffskyld, sier Kolden til Dagbladet.

Han understreker at siktelsen ikke omhandler vold eller tvang.

- Dette er en sak som er tragisk for alle involvert, både fornærmede, siktede og deres familier, sier advokaten.

Foreldre informert Det er ikke klarlagt om det kan være flere fornærmede i saken.

- Foreløpig er siktelsen avgrenset til én person, men saken er ennå under etterforskning, sier Ringvik, som ikke vil kommentere innholdet i anklagene.

I går, to dager etter pågripelsen, fikk alle foresatte til elevene på skolen et brev der rådmannen ga svært generell informasjon om situasjonen.

I brevet framgår det at læreren foreløpig er suspendert i tre måneder, men ikke at det dreier seg om et påstått seksuelt overgrep.

- Det er et alvorlig forhold for alle som er berørt, beskriver rådmannen og omtaler saken som «alvorlig tillitsbrudd» dersom det kommer fellende dom i retten.

Læreren har ikke motsatt seg suspensjonen.

- Han forstår at det er en nødvendig konsekvens slik situasjonen er, sier advokat Kolden.

- Vanskelig sak Skolens foreldreutvalg hadde i dag ikke fått ytterligere informasjon om saken.

-  Jeg fikk brevet som andre foreldre etter skoletid i går, og FAU er ikke blitt mer orientert om saken enn det som står der. Brevet har overskriften «Informasjon om alvorlig sak», og alle er vi jo opptatt av at skolen skal være et trygt sted for barna våre. Slik har vi alltid opplevd at det har vært, og det er beklagelig at en slik situasjon har oppstått, sier FAU-lederen til Dagbladet.

Skoleledelsen henviser i dag til en kommunalsjef som i formiddag ikke var tilgjengelig for Dagbladet.

- Dette er en vanskelig og tøff sak for hele lokalsamfunnet, sier lensmannen i den aktuelle kommunen til Dagbladet.

Den fornærmede jentas bistandsadvokat var i formidagg ikke tilgjengelig for kommentarer.