Lærer siktet for overgrep

En norsk lærer er siktet for å ha forgrepet seg mot 12 år gammel gutt i Gambia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske læreren i 50-årene har flere ganger vært i Gambia på ferie. Da har han latt 12-åringen bo på sitt hotellrom. Ifølge guttens far, som Aftenposten har snakket med, har nordmannen betalt sønnen rundt tre månedslønninger i lommepenger hver måned. I tillegg betaler læreren skolepengene til gutten.

Mannen i 50-årene er også observert på restaurant, omgitt av andre yngre gutter, kanskje så unge som åtte år.

Reagerte

Det var andre norske turister ved hotellet mannen bodde på i Gambia som først tok affære. De varslet Kripos om nordmannens oppførsel mot mindreårige gutter. Via Interpol ble gambisk politi koblet inn i saken og neste gang nordmannen besøkte landet ble han fulgt opp av det lokale politiet. De avhørte blant annet 12-åringen som innrømmet at han hadde blitt seksuelt misbrukt av den norske læreren.

I følge Aftenposten forlot nordmannen raskt Gambia da han forsto at 12-åringen hadde vært i politiavhør. Men da han landet i Norge ble han orietert om at norsk politi også etterforsket ham. Oslo politidistrikt har overtatt etterforskningen av saken.

Uskyldig

Til Aftenposten sier den siktede læreren at det ikke har skjedd noe galt, men at han er et menneske som er åpen mot alle. Norsk politiet har ransaket mannen leilighet i Norge, uten å finne noe som kan knytte han til en straffbar handling.

Påtalemyndigheten i Norge vil nå vurdere om de opplysningene som er framkommet i avhør i Gambia kan brukes som bevis i norsk rett. Siden det ikke ble funnet noe som direkte kan knytte siktede til en ugjerning ved husransakelsen, er mannen ikke framstilt for varetektsfengsling. Han kan derfor fortsette i jobben som lærer i Norge, uten at arbeidsgiver er varslet om siktelsen mot ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer