Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer siktet for seksuelt overgrep via internett

Mannlig lærer varetektsfengslet i en uke.

OVERGREP: En lærer fra Namdal er siktet for seksuelt overgrep via internett mot mindreårige barn. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet.
OVERGREP: En lærer fra Namdal er siktet for seksuelt overgrep via internett mot mindreårige barn. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS: Politiet er sparsomme med opplysninger på grunn av etterforskningen, men politiet bekrefter at en mannlig lærer fra Namdalen ble varetektsfengslet fredag. Det er ingenting som indikerer at han har begått ugjerningen mot egne elever. Politiet opplyser at det er snakk om chatting på sosiale medier.

Læreren som underviser på en videregående skole er varetektsfengslet for én uke.

- Mannen har forsøkt å begå seksuelle handlinger med mindreårige under 16 år via internett, forteller politiadvokat Silje Valstad til Namdalsavisa.no.

- Vi jobber ut ifra at han kan ha forsøkt å kontakte flere mindreårige via internett, sier Silje Valstad.


Politiadvokat Tove Roddesnes sier at de ser svært alvorlig på saken.

- Vi vet ikke hvor lenge dette har pågått, men har nå tatt beslag i mannens datamaskin og ser på andre beviser. Det er av hensyn til bevisforspillelse at mannen er varetekstsfengslet, sier Roddesnes til Dagbladet.no.

Politiet fikk tips fra foreldre bosatt utenfor Nord-Trøndelag.

- Dette er nok en påminnelse at folk ikke trenger å ha datamaskinene stående i mørke kjellerrom, men at foreldre bør sitte sammen med barna sine i stuen for å ha en viss kontroll, sier politiadvokat Tove Roddesnes.

Politiet vil foreløpig ikke ut med flere opplysninger i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!