Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer-sjefen sier nei til mobilforbud

- Mobiltelefonen har nærmest blitt en støttekontakt og en del av hverdagen for mange ungdommer. Derfor har jeg liten tro på en streng forbudslinje, sier leder Anders Folkestad i Lærerforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk skolesjef Jan Furum i Bamble kommune ut i Dagbladet og spådde at det vil komme et forbud mot mobiltelefonbruk på alle skoler. Han innførte et slikt forbud for to år siden. Nabokommunene følger nå etter. Anders Folkestad i Lærerforbundet tror ikke at dette er veien å gå.

- Jeg har fått rapporter fra lærere som forteller om elever som blir urolige hvis de har glemt mobiltelefonen hjemme. De klarer ikke å roe seg ned hvis de ikke får lov til å gå hjem for å hente den, sier leder av Lærerforbundet Anders Folkestad.

Forstyrrer

Han er fullt klar over at flere lærere har problemer med at mobiltelefoni forstyrrer undervisningen.

- Mange lærere ønsker mobiltelefonen dit pepper'n gror. Ringing, tekstmeldinger og telefonen som et verktøy for fusking oppfattes mange steder som vanskelig, men mitt inntrykk er at dette ikke er noe kjempestort problem. Det som gjerne er tilfellet, er at mobiltelefonbruk kommer på toppen av andre disiplinærproblemer, sier lederen i Lærerforbundet.

Kommet for å bli

Anders Folkestad mener at skolen må forholde seg til at mobiltelefonen har kommet for å bli.

- Det er mye bedre at skolene oppfordrer til en fornuftig bruk av mobiltelefon, enn å legge opp til et forbud. Jeg er imot at de unge skal kontrolleres. Men det er klart at det må legges opp til absolutte regler når det er undervisning. Da skal telefonen være skrudd av, sier Folkestad.

Han er sikker på at elevene selv forstår at ringing og sending av tekstmeldinger er forstyrrende i klasserommet.

- Det er ikke riktig å pålegge lærerne å håndheve et slikt forbud på skolen, sier Anders Folkestad.

I en avstemning Dagbladets internettsider gjorde i går, sa 86 prosent ja til et forbud mot mobiltelefon på skolen.

VIL IKKE FORBY: Leder i Lærerforbundet Anders Folkestad vil ikke forby mobiltelefoner ved skolene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media