Lærer tegnet «Hello Kitty» på penis for å misbruke småjenter

Dømt for voldtekt og omfattende overgrep på Sunnmøre. Ønsket å fortsette i skoleverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra som var lærer på en barneskole på Sunnmøre, er dømt til fire års fengsel for grove seksuelle overgrep mot to jenter som var sju og åtte år gamle.

Overgrepene skjedde gjennom seks måneder i 2010, melder TV2.

- Planlagt og manipulerende Sunnmøre tingrett skriver i dommen at forbrytelsene foregikk på en planlagt og manipulerende måte overfor barn mannen hadde et tillitsforhold til.

Blant annet tegnet han den populære barnefiguren «Hello Kitty» med tusj på penis for å få jentene til å masturbere ham. Den ene jenta ble voldtatt mens hun lå og sov, ifølge dommen.

Overgrepene skjedde i en bolig og er ikke knyttet til mannens stilling. Men Sunnmøre tingrett mener mannen ikke lenger er skikket til å være ansatt i skoleverket,og har fradømt han retten til å være lærer for alltid, ifølge TV 2.

Tilsto etter bibelmøte Saken var ukjent for politiet fram til den kristne barneskolelæreren betrodde seg til en venninne i etterkant av et menighetsmøte. Seinere erkjente han også straffskyld.

- Han har forklart at disse handlingene skjedde i en veldig presset livssituasjon. Store belastninger i livet svekket dømmekraften hans, og i ettertid forstår han at han har gjort noe veldig galt og angrer på dette, sier mannens forsvare, advokat Inger Marie Sperre, til Dagbladet.

Mannen var kritisk til at han ble fradømt retten til å være lærer, men valgte å ikke anke dommen.

- Han har nok forståelse for at han ikke lenger får jobbe med barn, men mener dommen er for streng totalt sett, med både en lang fengselsstraff og dette rettighetstapet, sier Sperre.