Kannibal-sak ryster Tyskland:

Lærer tiltalt for drap og kannibalisme

En ungdomsskolelærer i Tyskland har blitt tiltalt for å drepe og spise en 43 år gammel mekaniker.

TAUS: Den tiltalte mannen under rettssaken i Berlin i Tysklnad tirsdag. Mannen ønsker ikke å vise sin identitet i retten, og han ønsket heller ikke å uttale seg om anklagene som er rettet mot ham. Foto: Paul Zinken / DPA via AP / NTB
TAUS: Den tiltalte mannen under rettssaken i Berlin i Tysklnad tirsdag. Mannen ønsker ikke å vise sin identitet i retten, og han ønsket heller ikke å uttale seg om anklagene som er rettet mot ham. Foto: Paul Zinken / DPA via AP / NTB Vis mer
Publisert

En 41 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og spist deler av kroppen til en 43 år gammel mann i Berlin i Tyskland.

Rettssaken mot den tiltalte startet i retten i Berlin tirsdag.

Aktor i saken sier i retten at mannen skal ha møtt offeret på en datingside, bare få timer før drapet som skjedde i leiligheten til læreren i september 2020.

Ifølge den tyske storavisa Bild skal aktoren ha uttalt at den tiltalte kalte seg selv for «Mester slakter79» på datingsiden.

Det er ingen ting som tyder på at offeret skal ha gått med på å bli drept og spist frivillig, ifølge aktoratet.

Spredd likdeler

Den tiltalte læreren skal angivelig ha partert liket av offeret etter vedkommende var død i leiligheten i Berlin.

Deretter skal han ha spredd de gjenværende kroppsdelene i flere områder av byen, skriver Bild.

- Den tiltalte drepte offeret i sin leilighet i Berlin på en ukjent måte, fordi han søkte seksuell tilfredsstillelse gjennom drapet og ønsket å spise deler av liket, sier aktoren i retten tirsdag ifølge Bild.

Politiet brukte flere uker på å lete etter den forsvunne mekanikeren. 8. november fant noen et lårbein uten vev. Bare noen dager seinere ble offerets torso funnet i en skog i den nordlige delen av Berlin.

Mannen ønsket ikke å uttale seg om anklagene i retten tirsdag, ifølge avisa Berliner Zeitung.

NY KANNIBAL: USA rammes av en ny kannibal-sak. En student i Maryland skal ha drept og spist av en mann som bodde hos ham. 21-åringen skal ha innrømmet å ha spist mannens hjerte og deler av hodet. Video: AP Vis mer

Flere kannibal-saker

Den tiltalte mannen ble pågrepet 18. november 2020, og har sittet varetektsfengslet siden.

Da politiet ransaket hjemmet til den tiltalte mannen, fant de ei sag og en tom fryser, og blodrester fra offeret både i leiligheten og i fryseren.

Dommen mot mannen faller 21. oktober, og han risikerer å bli dømt til fengsel på livstid, ifølge Bild. Likevel er ikke dette den første kannibal-saken Tyskland har sett i nyere tid.

I 2006 ble Armin Meiwes dømt for å ha drept og spist en mann han møtte på nettet i 2001.

Ut over det ble en politimann dømt i 2012 for å ha drept en mann, etter at de møttes på en hjemmeside som var viet til kannibalisme. Aktoratet uttalte da offeret selv hadde fantasert om å bli spist, men det var ingen bevis for at den mistenkte faktisk drepte mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer