Lærer tiltalt for sex med elev

En lærer ved Porsgrunn videregående skole må møte i tingretten, tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg sex med en kvinnelig elev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En lærer ved Porsgrunn videregående skole må møte i tingretten, tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg sex med en kvinnelig elev.

Politiet mener Ã¥ kunne bevise at den mannlige lÃreren i lengre tid hadde et seksuelt forhold til den unge kvinnen, skriver pd.no.

Læreren er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 193, 1. ledd, hvor det står skrevet: «Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 6 år».

Mannen skal også ha hatt nær kontakt med kvinnen på sosiale nettsamfunn og sendt henne nakenbilder av seg selv. Kvinnen, som var over 18 år når forholdet ble innledet, opplever hele saken som en stor belastning.

- For min klient var og er denne saken en stor belastning. Hun ser fram til at saken blir grundig belyst og avgjort i retten, sier kvinnens bistandsadvokat Morten Wexels til pd.no.

Læreren ble sykmeldt umiddelbart etter anklagene mot ham. I ettertid skal han også ha sluttet ved skolen. Verken skolen eller lærerens advokat ønsker å kommentere saken, som skal opp i Nedre Telemark tingrett i desember.

(NTB)