Lærer tiltalt for sex-overgrep på skolen og på klasseturer

Men læreren erkjenner ikke å ha begått overgrepene mot fire gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten meldte i kveld at en lærer fra Østlandet er tiltalt for overgrep mot fire elever mellom 2001 og 2005, minst to ganger  på skolens eiendom.

Mannens forsvarer, Simon Stende i advokatfirmaet Næss, Lærum, Lier & Stende, sier at mannen ikke erkjenner noen straffeskyld.

- Han erkjenner ikke at det han er tiltalt for har skjedd, sier Stende til Dagbladet.

Klasseturer Ifølge Aftenposten skal det første overgrepet i tiltalen ha skjedd i 2001. Da skal mannen ha befølt en 12 år gammel gutt i skolens garderobe. Det samme skal ha skjedd da han satt barnevakt for gutten.

Også ved andre anledninger, blant annet på en leirskole på sørlandet høsten 2002 og inne på lærerens kontor i 2005, skal elever ha blitt utsatt for beføling.

De fleste overgrepene mot guttene skal ha skjedd på klasseturer.

- Særdeles skjerpende - Dette er seksuelle handlinger under særdeles skjerpende omstendigheter. Særlig fordi de er gjort i hans funksjon av å være en lærer for guttene. Det er gjort overgrep i forbindelse med klasseturer og leirskole, sier statsadvokat Trude Elisabeth Sparre til Dagbladet.

Det er Sparre som har utformet tiltalen, men hun forteller at det er politiet på Romerike som skal føre saken når den kommer for retten i slutten av mars.

Sparre forteller at etterforskningen begynte med en politianmeldelse fra en av guttene.
- Den anmeldelsen startet at det var flere gutter som kom, og to av sakene har politiet henlagt, forteller Sparre.

I tillegg beslagla politiet under etterforskningen mannens pc, og beslagla en mengde bilder. Aftenposten skriver at mannen også er tiltalt for å ha hatt bilder som viser overgrep mot barn.

Enorm belastning I tiltalen gjør påtalemyndigheten det klart at det kan bli fremmet påstand om at mannen fradømmes retten til å jobbe med barn.

Mannens forsvarer, Simon Stende, forteller at han i dag ikke jobber som lærer.

- På grunn av saken mot ham, har han gått over i en annen jobb. Saken er en enorm belastning for ham, sier Simon Stende til Dagbladet.