- Lærer tok ladegrep og rettet pistol mot elever

Elever og foreldre ved Skrim ungdomsskole vil ha læreren suspendert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om saken? Tips oss!

(Dagbladet.no): Klassekontakt for elevene i en 8.klasse ved Skrim ungdomsskole, sier elevene står fast ved sin versjon av hva som skjedde i en undervisningstime forrige uke.

Elevene hevder læreren forlot klasserommet, kom tilbake med det som så ut som en pistol, rettet den våpenlignende gjenstanden mot dem og sa:

- Jævla drittunger, hold kjeft ellers smeller det!

Les saken her.

Rektor ved skolen, Kristin Holberg, sier læreren har forklart at han tok opp den svarte plastpistolen og sa: «Oj! Hvorfor ligger den her? Tenk om noen utenfra kan se den».

- Så ut som ladegrep

Klassekontakt Kaja Færder sier hun i løpet av dagen i dag har snakket med flere av foreldrene til elevene som var tilstede i klasserommet.

Elevene insisterer på at læreren forlot klasserommet og kom tilbake med en pistol, ikke at han bare plukket opp en pistol som lå på pianoet, slik rektor ved skolen sier.

Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer

- Det var intet forsvarsel og det var ingen humor eller spøk knyttet til dette. Noen mener det så ut som om læreren tok ladegrep. De har forklart at han tilsynelatende tok ut et magasin og satte det inn i igjen, sier Færder til Dagbladet.no.

Hun presiserer at ikke alle elevene følte seg truet i situasjonen. Andre derimot følte seg svært truet.

Politiet har beslaglagt den svarte plastpistolen. Da avisa Laagendalsposten etter avtale møtte opp på Kongsberg politistasjon for å avfotografere lekepistolen, fikk de plutselig avslag.

Begrunnelsen var at politiet mente våpnet som ble rettet mot elevene ikke var av offentlighetens interesse.

- Vil ha han suspendert

På vegne av foreldre og elever krever klassekontakt Kaja Færder at læreren som tok fram pistolen blir suspendert inntil videre.

- Foreldrene har uavhengig av hverandre bekreftet at læreren forlot klasserommet, at han kom tilbake med pistolen og kalte dem drittunger og advarte dem om hva som ville skje hvis det ikke ble stille. Jeg mener at læreren bør suspenderes til saken er oppklart, sier Færder.

Hun legger til:

- En lærer har uansett ingenting med en pistol å gjøre i klasserommet, sier hun.

- Lærer tok ladegrep og rettet pistol mot elever