KLAGET PÅ LÆRER: Ifølge påstandene skal læreren i Sør-Odal ha blitt så fornøyd med at Kongsvinger rykket opp til Tippeligaen i fjor, at han satte elevene til å tegne lagets seier. Læreren er nå innklaget av foreldre for dårlig undervisningsopplegg og spesielle straffemetoder. Bildet er hentet fra den elleville opprykksfeiringen i fjor høst.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
KLAGET PÅ LÆRER: Ifølge påstandene skal læreren i Sør-Odal ha blitt så fornøyd med at Kongsvinger rykket opp til Tippeligaen i fjor, at han satte elevene til å tegne lagets seier. Læreren er nå innklaget av foreldre for dårlig undervisningsopplegg og spesielle straffemetoder. Bildet er hentet fra den elleville opprykksfeiringen i fjor høst. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

- Lærer tvang elever til å slå hverandre og tegne tippeligaopprykk

Lærer i Sør-Odal klaget inn for spesielle straffemetoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En lærer ved en skole i Sør-Odal har blitt klaget inn av barnas foreldre etter påstander om dårlig undervisningsopplegg og spesielle straffemetoder, skriver NRK Hedmark og Oppland.

Læreren skal blant annet ha bedt elever slå medelever i hodet med en bok dersom de svarer på feil et spørsmål eller sier noe dumt. Dette skal ha medført at flere elever er redde i timene og føler seg latterliggjort.

Læreren skal også ha vært så fornøyd med at fortballaget Kongsvinger rykket opp i den gjeveste divisjonen, at han brukte en dobbeltime i samfunnsfag til å få elevene til å tegne lagets seier. De som ikke var interessert i fotball ble nødt til å finne sin fotballinteresse, ifølge NRK.

Nå skal rektor og arbeidsgiver Sør-Odal kommune finne ut om påstandene er sanne, og i så fall få stoppet undervisningsmetodene.

- Det er en alvorlig sak hver gang en lærer blir anklaget eller blir beskyldt for noe, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur Øystein Brekke i Sør-Odal til kanalen.

Brekke bekrefter klagesaken overfor Dagbladet, men ønsker ikke å si noe om når de ble kjent med påstandene eller hvordan undersøkelsene går.

- Dette er en personalsak som ikke har noe i offentligheten å gjøre, sier Brekke.

Ifølge postlistene til Sør-Odal kommune ble klagen først sendt til Fylkesmannen i Hedmark, før den ble videresendt til kommunen i forrige uke.