Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer voldtatt av elev (12)

Under lunsjen på britisk skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En 12 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt lærerinnen sin, skriver London Evening Standard.

Gutten skal ha angrepet henne da han fikk personlig oppfølgning på skolen nordøst i England. Ifølge offeret skjedde overfallet i lunsjen 29. november.

Etterpå skal gutten ha stjålet bilen hennes, som seinere på dagen ble funnet forlatt i Gateshead. Kvinnen tok kontakt med politiet, som arresterte gutten.

Ifølge en talsmann for Durham-politiet ble 12-åringen framstilt for retten 30. november, og han skal møte igjen 30. desember.

Læringsvansker

The Sun skriver at gutten fikk ekstraundervisning siden han har læringsvansker og problemer med å oppføre seg.

Voldtektssaken kommer på en tid hvor det er et sterkt fokus på vold mot lærere i England. Siden 1991 har tallene på overfall mot lærere steget fra sju rapporterte tilfeller til 111.

- Så alvorlige hendelser som dette er heldigvis svært sjeldne. Likevel er vårt råd at lærere ikke bør være alene med elevene, sier generalsekretær Chris Keates i National Association of Schoolmasters/Union of Women Teachers.

Talskvinne Olive Forsyth i National Union of Teachers sier til The Sun at de ser alvorlig på utviklingen.

- Det er sjeldent lærere blir utsatt for vold, men slike hendelser kan være svært ødeleggende for den involverte læreren. Alle angrep på en lærer er totalt uakseptabelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media