Lærer voldtok elev

42-åringen ble i dag idømt to og et halvt år for å ha voldtatt sin 16 år gamle elev i bobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten skjedde i et tettsted i Hordaland i juni 2002. Læreren var da 42 år gammel og hadde jenta som elev. 42-åringen var jentas klassestyrer.

I dag falt dommen: to og et halvt års fengsel. Midhordaland tingrett påla også læreren å betale offeret 100.000 kroner i erstatning.

I en lunsjpause

Voldtekten skal ifølge dommen ha skjedd etter at læreren oppsøkte jenta i lunsjpausen på et arbeidssted hvor hun var utplassert i skolens regi. Han fikk henne med seg i bobilen der voldtekten ble gjennomført.

I retten benektet læreren at noe som helst skjedde i bobilen, bortsett fra at han satt overfor jenta og holdt henne i hendene.

Retten har ikke trodd på tiltalte og mener han bevisst snakket usant om det som skjedde i bobilen.

DNA-spor

I premissene for dommen legges det vekt på at Rettsmedisinsk institutt har funnet biologiske spor i form av sæd på fornærmedes klær. Sporene matcher tiltaltes DNA-profil.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at læreren har utnyttet eller misbrukt tillitsforholdet han hadde til sin elev, og dermed sin posisjon som lærer.

Retten har i formildende retning lagt vekt på at handlingen mannen er dømt for, virker situasjonsbetinget.

- Han har åpenbart vært i affekt når han tok seg til rette, heter det i dommen.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel, men fikk ikke medhold fullt ut. Retten viser til at det allerede ligger et element av straff i at mannen «er blitt skandalisert i sitt lokalmiljø og at stillingen hans som lærer nå vil være i fare.»

(NTB)