Lærer voldtok elev

42-åringen ble i dag idømt to og et halvt år for å ha voldtatt sin 16 år gamle elev i bobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Voldtekten skjedde i et tettsted i Hordaland i juni 2002. Læreren var da 42 år gammel og hadde jenta som elev. 42-åringen var jentas klassestyrer.

I dag falt dommen: to og et halvt års fengsel. Midhordaland tingrett påla også læreren å betale offeret 100.000 kroner i erstatning.

I en lunsjpause

Voldtekten skal ifølge dommen ha skjedd etter at læreren oppsøkte jenta i lunsjpausen på et arbeidssted hvor hun var utplassert i skolens regi. Han fikk henne med seg i bobilen der voldtekten ble gjennomført.

I retten benektet læreren at noe som helst skjedde i bobilen, bortsett fra at han satt overfor jenta og holdt henne i hendene.

Retten har ikke trodd på tiltalte og mener han bevisst snakket usant om det som skjedde i bobilen.

DNA-spor

I premissene for dommen legges det vekt på at Rettsmedisinsk institutt har funnet biologiske spor i form av sæd på fornærmedes klær. Sporene matcher tiltaltes DNA-profil.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at læreren har utnyttet eller misbrukt tillitsforholdet han hadde til sin elev, og dermed sin posisjon som lærer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.