Lærerblad fjernet sak om lærerstreik-opptrapping

- Ikke bekreftet, sier redaktør Knut Hovland

VARSLET OM STREIK: Utdanning, tidsskriften utgitt av Utdanningsforbundet, varslet i dag på sitt nettsted utdanning.no at varsel om streikeopptrapping kom i dag. Så fjernet de saken. Her er lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlemmer Ingebjørg Rørstad, Semir Sik og Inger Sofie Moldestad under streiken i 2012.

FOTO: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
VARSLET OM STREIK: Utdanning, tidsskriften utgitt av Utdanningsforbundet, varslet i dag på sitt nettsted utdanning.no at varsel om streikeopptrapping kom i dag. Så fjernet de saken. Her er lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlemmer Ingebjørg Rørstad, Semir Sik og Inger Sofie Moldestad under streiken i 2012. FOTO: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «I dag vil det, etter det Utdanning erfarer, bli klart hvilke kommuner og fylkeskommuner som blir en del av opptrappingen» skrev utdanningsnytt.no, Utdanningsforbundets eget tidsskrift like etter klokka 10.00 i dag.

Saken ble publisert på nettsidene 09.35 i dag tidlig, og ble fjernet igjen 10.15, får Dagbladet opplyst fra Utdanningsnytt.

Rykter Utdanningsforbundet har hele tida sagt at streiken skal trappes kraftig opp, og siden 1. juli har 36 lærere vært tatt ut i streik ved Rothaugen skole i Bergen.

Men meldingene om hvor og hvordan lærerstreiken skal trappes opp er stadig ubesvart. Da Utdanningsnytt i dag kom med meldingen, så det ut til at et svar omsider skulle komme.

- Vi valgte å ta bort den saken fordi vi ikke hadde gode nok kilder. Vi vil ikke ha den saken der før vi vet sikkert hvor det.  Vi har ikke fått bekreftet at en varsel av opptrapping vil komme i dag, sier redaktør i Utdanning, Knut Hovland, til Dagbladet.

Det eneste man kommer til på Utdannings nettsider nå, er en død lenke. Saken ble sitert av nyhetsbyrået NTB og gjengitt i en rekke andre nyhetsmedier.

- Fikk dere instruks av Utdanningsforbundet om å ta ned saken?

- Nei, vi har tatt en redaksjonell vurdering på egen hånd. Dette er ikke noe vi har fått vite direkte fra vår ledelse. Vi venter nå til det blir bekrefta, sier Hovland.

Nært forestående I den opprinnelige meldinga skrev Utdanning at det i løpet av dagen vil det,  bli kjent hvilke kommuner og fylkeskommuner som blir en del av opptrappingen, etter det Utdanning erfarer.

En varsel av en slik opptrapping vil gi svaret på hvilke skoler som konkret blir rammet av en lærerstreik.

Det er arbeidsgiver som skal varsles først, og de skal ha beskjeden fire dager før streiken trappes opp. Det betyr at streiken trappes opp tidligst 11. august, altså fra mandag morgen neste uke. Ved de fleste skoler starter skoleåret først opp 18. august, men mange steder starter lærerne med planleggingsdager til uka.

Utdanningsforbundet varslet tidligere i sommer at dersom ikke streiken avverges før skolestart vil de ta ut flere tusen lærere i streik ved skolestart. Forbundsleder Ragnhild Lied uttalte til NTB mandag at hun ikke ser det som sannsynlig at streiken blir avverget før skolestart.