BLØFFET OM VIDEOOVERVÅKNING: Lærernes plan for å få slutt på tissing på gulvet var ikke helt etter boka. Nå beklager rektor.
Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet
BLØFFET OM VIDEOOVERVÅKNING: Lærernes plan for å få slutt på tissing på gulvet var ikke helt etter boka. Nå beklager rektor. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Lærere bløffet om at guttene ble overvåket på do

- Dette var ment som en hvit løgn for å få slutt på et stort problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å få slutt på tissing utenfor do, sa lærere til guttene i andre klasse på en barneskole i Trondheim at de ble filmet av et overvåkingskamera mens de var på toalettet.

Lærerne på Nidarvoll skole sa at de hadde satt opp et kamera som filmet alle guttene på do, og at videobildene gikk direkte til rektors kontor, skriver Adresseavisen.

Gutter på andre trinn har siden forrige skoleår tisset utover hele dogulvet, og rengjørere har meldt om avføring på gulvet og i søppelbøtta, forteller rektoren. En lærer kom dermed opp med overvåkingsbløffen, som ble godkjent av rektor.

- Først og fremst uttrykker de aktuelle lærerne overfor elevene at det er greit med overvåking av barn. Selv om de i realiteten ikke mener dette, er det et ekstremt dårlig signal å sende, mener FAU-leder Marianne Haraldsvik ved skolen.

Rektor Jan Tilset Larsen legger seg helt flat.

- Dette var ment som en hvit løgn for å få slutt på et stort problem. Jeg tenkte meg ikke om da jeg godkjente forslaget, sier han.

Skolen har sendt ut et beklagelsesbrev til foreldrene ved andre trinn.

(NTB)