Lærere brast i gråt da lønnsforhøyelsen viste seg å være aprilsnarr

Rektor laget et forfalsket brev fra Skoleetaten, der lærerne ble fristet med høyere lønn. Da aprilspøken ble avslørt, brast flere lærere i gråt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les flere 'gode' aprilspøker her

I to år har en bitter lønnskonflikt skapt splid mellom lærerne og ledelsen på Lambertseter skole i Oslo. Åpningen for personlige lønnstillegg, det såkalte «trynetillegget», har gitt uttelling bare for 15 av de om lag 50 lærerne.

Konflikten førte i høst til forhandlingsbrudd mellom partene, og diktat fra Skoleetaten i Oslo.

Lurt av brev

Tirsdag toppet konflikten seg da rektor Bjørn Indrelid avslørte sin aprilspøk. Noen timer i forveien hadde alle lærerne fått et brev i posthylla fra Skoleetaten i Oslo. Ifølge brevet hadde skolen fått 95000 kroner i ekstra lønnsmidler. Disse skulle brukes til å øke lønna til de som ikke hadde fått personlige tillegg.

Alle måtte søke skriftlig innen klokka 16.00 samme dag, og begrunne hvorfor de fortjente høyere lønn. Den eventuelle lønnsøkningen skulle få tilbakevirkende kraft, og første utbetaling skulle komme allerede i mai.

Brevet bar Skoleetatens brevhode og logo, og var underskrevet og tilsynelatende ekte. Flere av lærerne gikk rett på, og øynet håp om endelig å få ta del i lønnsfesten.

Forsikret at det var ekte

- Jeg gira meg skikkelig opp. Men så tenkte vi på datoen, og at det måtte være en spøk. Jeg gikk til assisterende rektor og spurte henne rett ut. Men hun forsikret oss om at det ikke var noen spøk, forteller lærer Kari Olstad.

Sammen med flere andre lærere måtte hun avlyse timer med elevene for å skrive søknad i all hast.

Men på slutten av dagen slapp rektor Indrelid bomben: Det hele var en aprilspøk.

Reaksjonene lot seg ikke vente på. Noen gråt, andre ble rasende.

- Jeg ble fly forbanna. Lønnstilleggene har lenge vært et sårt punkt for mange. Så kommer dette i tillegg, sier Olstad.

- Ikke minst er det ydmykende at rektor morer seg over søknadene vi skrev, sier hun.

FORBANNET: Klubbleder Marius Løken (31) og lærer Kari Olstad (31) krever en skriftlig uforbeholden beklagelse fra rektor.
SPØKEFUGL: Rektor Bjørn Indrelid.