FORHANDLINGER:  Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS vedgår at det må investeres. Foto: NTB Scanpix.
FORHANDLINGER: Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS vedgår at det må investeres. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Lærere har ikke plass til å være på skolen

Det mener halvparten av lærerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av lærerne mener de har for dårlige plass- og kontorforhold til å være 7,5 timer på skolen hver dag.

Arbeidsgiverorganisasjonen KS fikk gjennomslag for økt tilstedeværelse - at lærerne i prinsippet skal være tilstede på skolen 7,5 timer per dag - i årets lønnsoppgjør. Men ifølge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Utdanningsforbundet i mai mener halvdelen av lærerne at arbeidsforholdene ved egen skole er for dårlige.

54 prosent av de 1.100 lærerne som svarte på undersøkelsen, sa at de har kontorforhold som er for dårlige til at de kan jobbe godt og effektivt, skriver Dagens Næringsliv.

Utdanningsforbundets leder, Ragnhild Lied, sier kommunene må gjøre store investeringer for å utbedre forholdene - ellers blir det ikke noe av utvidet tilstedeværelse for pedagogene.

Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS vedgår at det må investeres.

- Dette er gjort klart for politikerne under forhandlingene. Men hvor mye og hvor mange skoler som ikke oppfyller kravene til arbeidsforhold ny avtale vet ikke KS, sier Sundnes.

Heller ikke Utdanningsdirektoratet har oversikt. Det er Arbeidstilsynet, arbeidsmiljøutvalg, tillitsvalgte og lokale ledere som etterhvert skal avgjøre om arbeidsforholdene på den enkelte skole er tilfredsstillende.

(NTB)