MEST FRAVÆR: Bergenslærerne har størst sykefravær sammenlignet med kollegene i resten av storbyene i Norge. I Stavanger er lærernes sykefravær lavest, viser en undersøkelse.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MEST FRAVÆR: Bergenslærerne har størst sykefravær sammenlignet med kollegene i resten av storbyene i Norge. I Stavanger er lærernes sykefravær lavest, viser en undersøkelse. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Lærere i Bergen har høyest sykefravær

Ifølge ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenslærerne har størst sykefravær sammenlignet med kollegene i resten av storbyene i Norge. I Stavanger er lærernes sykefravær lavest, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen som Respons Analyse har laget for Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Adresseavisen, framgår det at sykefraværet blant lærere i Stavanger ligger på 6,68 prosent. Blant lærere i grunnskolen i Bergen er sykefraværet på over 9 prosent.

Etter flere år med kutt i Stavanger-skolen, er fylkesleder for Utdanningsforbundet i Rogaland, Gunn Reidun Tednes-Aaserød, overrasket over at det nettopp er lærerne i Stavanger som er de friskeste.

- Det overrasker meg positivt med tanke på nedskjæringene som har vært. Jeg tror dette handler om høy grad av trivsel. Trives du, så yter du mer. Men det handler også om en ansvarsfølelse. Jeg tror mange presser seg litt fordi det kanskje er dårlige vikarbudsjetter, og de vet det gjelder å bidra, sier hun.

Undersøkelsen viser dessuten at Oslo, som scorer best på nasjonale prøver, bruker mest penger på skole, men har de minst fornøyde innbyggerne.

(NTB)