TOPPTUR: Stig Hammersland hadde satt seg som mål å rekke 100 turer i år, og da elevene hans fikk høre dette visste de med en gang hvordan de kunne hedre den avdøde læreren. Bak fra venstre : Isak Jenssen Østrem, Tobias Brage Furnes, Erlend Vingen Fykse. Foran: Kristoffer Hansen. Foto: Privat
TOPPTUR: Stig Hammersland hadde satt seg som mål å rekke 100 turer i år, og da elevene hans fikk høre dette visste de med en gang hvordan de kunne hedre den avdøde læreren. Bak fra venstre : Isak Jenssen Østrem, Tobias Brage Furnes, Erlend Vingen Fykse. Foran: Kristoffer Hansen. Foto: PrivatVis mer

Læreren døde brått før han nådde målet sitt. Elevene visste med en gang hvordan de skulle hedre ham

- Vi følte bare at det var det riktige for oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag døde den 54 år gamle læreren og lokalpolitikeren Stig Hammersland på vei opp på Gullfjellet for 83. gang.

Han hadde satt seg som mål å rekke 100 turer i år, og da elevene hans fikk høre dette visste de med en gang hvordan de kunne hedre den avdøde læreren som var veldig godt likt.

De vil gå de resterende turene for ham.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

- Nesten umulig å beskrive

Elevrådsleder Isak Østrem ved Sandsli videregående skole er en av de som står bak initiativet. Han forteller til Dagbladet at Hammersland var en spesiell mann.

- Det er nesten umulig å beskrive han over telefonen. Det er så mye fint å si. Han er den mest godhjertede personen jeg kan tenke på. Ikke noe ondt. han prøvde å hjelpe alle med alt. Kontoret hans var alltid åpent for alle, sier han.

- Han talte elevenes sak, og var alltid på vår side.

- Riktig for oss

Østrem forteller videre at de tenkte det ville være en fin gest å fullføre målet Hammersland aldri nådde. Han forteller at de akter å gå turen to ganger i uka til de har nådd 100.

- Med en gang vi fikk høre at han hadde dødd på Gullfjellet, hadde vi lyst til å gå den turen for han. Vi er 4-5 stykker som er veldig motiverte for å fullføre det han begynte på. Vi følte bare at det var det riktige for oss, sier han.

De har nå også opprettet en gruppe på Facebook der de i morgen tirsdag vil arrangere en spesiell tur for å minnes Hammersland.

Så langt har 135 meldt seg på turen.

«Vi håper at alle som har anledning blir med. Det vil bli tenning av lys ved hytten, og de som ønsker å ta med blomster er velkommen til å gjøre dette», heter det på siden.

- Alle er velkommen til å bli med oss, sier Østrem.