Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Læreren kysset meg

KRAGERØ (Dagbladet): Den 12 år gamle fortvilte jenta slapp å møte læreren da hun bak lukkede dører i Arbeidsretten i Kragerø i går forklarte hvordan han skal ha kysset henne i nakken. I et brev har hun gitt uttrykk for at læreren «ødela hennes barndom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsretten besluttet at hun skulle slippe å møte den oppsagte læreren Anton Klausen (58) da hun forklarte seg for retten i går. Dørene ble lukket.

Jenta er en av flere elever som Kragerø kommune mener at Klausen har oppført seg utilbørlig og klanderverdig mot. Deres forklaringer er bakgrunnen for at kommunen i fjor høst valgte å gi Klausen sparken etter 32 år som lærer.

Tror på barna

- Vi la vekt på hva barna har sagt. Vi fant ingen grunn til å tvile på dem, sa ordfører i Kragerø, Magnar Kalseth, da han vitnet i Arbeidsretten i går.
Mot stemmene til fire tillitsvalgte vedtok Administrasjonsutvalget i Kragerø å gi Anton Klausen sparken. Vedtaket bygde på klager fra elever, lærere og foreldre om at den 58 år gamle læreren var for intim med elevene. I retten har læreren hardnakket benektet å ha kysset og befølt noen elever på brystene.

Det står påstand mot påstand i den delikate saken. I et oppsiktsvekkende brev til partene i saksforberedelsene har dommer og byrettsjustitiarius Oddvar Rye stilt spørsmål om på hvilken måte barnas forklaringer ble etterprøvd.

I retten i går sa lederen av Lærerlaget i Kragerø, Tone Ramberg, at hun følte at lærer Anton Klausen hadde fått for liten sjanse til å forsvare seg.
Lærerens prosessfullmektig Pål Kvernaas spurte rektor på barneskolen om på hvilket grunnlag de vurderte troverdigheten til barna.

- Det er vanlige norske barn med norske barns troverdighet, var svaret.

Splittet

Frontene blant foreldre og barn står sterkt mot hverandre i den omstridte saken. Mens noen har fordømt Klausen, har andre satt i gang underskriftskampanje for ham. En mor forklarte i retten i går at hennes sønn reagerte kraftig på anklagene mot Klausen.

- Sønnen min har sagt at jenter som seinere klagde på læreren, ba om å få sitte på fanget hans.

STRID: Oppførte lærer Anton Klausen seg klanderverdig og intimt mot elver ved Sannidal barneskole? Det er spørsmål Arbeidsretten skal ta stilling til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!