FARGET HÅRET: Endre Warholm ble nødt til å farge håret rosa, og skjegget grønt, da han tapte veddemålet mot elevene på barneskolen. Foto: HELGA HOUGSNÆS WATHNE
FARGET HÅRET: Endre Warholm ble nødt til å farge håret rosa, og skjegget grønt, da han tapte veddemålet mot elevene på barneskolen. Foto: HELGA HOUGSNÆS WATHNEVis mer

Lærer farget håret

Læreren måtte farge håret da han tapte veddemålet med elevene

Er det slik du får barna til å levere leksene?

Endre Warholm er ikke som alle andre mattelærere, og det er nok elevene i 7. klasse ved Møhlenpris skole i Bergen glade for.

Da elevene hadde problemer med å få levert de ukentlige matteleksene fant han nemlig frem til en løsning som var litt utenom det vanlige, melder BT.

Farget håret rosa

- Jeg inngikk et veddemål med elevene, og fortalte dem at jeg skulle farge håret mitt dersom alle sammen klarte å levere leksene i tide, forteller Warholm til Dagbladet.

Tidligere har Warholm undervist en annen matteklasse i to år, og til tross for at han inngikk det samme veddemålet med dem, klarte de aldri å levere i tide.

- Da jeg så at alle sammen hadde klart å levere leksene, laget jeg en avstemning hvor elevene kunne stemme på ulike farger. Til slutt landet vi på rosa hår og grønt skjegg, og så gikk jeg til frisøren for å kjøpe sprayflasker med hårfarge, sier han.

Fargen er ikke permanent, og mattelæreren har allerede vasket ut det meste av fargen.

- Men noe av grønnskjæret henger fremdeles igjen i skjegget, sier han.

Mye oppmerksomhet

Elevene jublet da Warholm kom på skolen med nyfarget hår.

- Det er klart de synes det er gøy. Nå må jeg jo vurdere om jeg skal inngå nye veddemål med elevene, for å øke motivasjonen enda mer. Det spørs om det holder å farge håret flere ganger, sier Warholm til Dagbladet.

Også de andre lærerne på skolen har reagert positivt på stuntet.

- Det kan kanskje bli en ny trend blant lærere det her. Jeg har fått så mye positiv respons, både på skolen og over Facebook, at jeg nesten vurderer å farge det sånn på heltid, spøker han.