Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærer farget håret

Læreren måtte farge håret da han tapte veddemålet med elevene

Er det slik du får barna til å levere leksene?

FARGET HÅRET: Endre Warholm ble nødt til å farge håret rosa, og skjegget grønt, da han tapte veddemålet mot elevene på barneskolen. Foto: HELGA HOUGSNÆS WATHNE
FARGET HÅRET: Endre Warholm ble nødt til å farge håret rosa, og skjegget grønt, da han tapte veddemålet mot elevene på barneskolen. Foto: HELGA HOUGSNÆS WATHNE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endre Warholm er ikke som alle andre mattelærere, og det er nok elevene i 7. klasse ved Møhlenpris skole i Bergen glade for.

Da elevene hadde problemer med å få levert de ukentlige matteleksene fant han nemlig frem til en løsning som var litt utenom det vanlige, melder BT.

Farget håret rosa

- Jeg inngikk et veddemål med elevene, og fortalte dem at jeg skulle farge håret mitt dersom alle sammen klarte å levere leksene i tide, forteller Warholm til Dagbladet.

Tidligere har Warholm undervist en annen matteklasse i to år, og til tross for at han inngikk det samme veddemålet med dem, klarte de aldri å levere i tide.

- Da jeg så at alle sammen hadde klart å levere leksene, laget jeg en avstemning hvor elevene kunne stemme på ulike farger. Til slutt landet vi på rosa hår og grønt skjegg, og så gikk jeg til frisøren for å kjøpe sprayflasker med hårfarge, sier han.

Fargen er ikke permanent, og mattelæreren har allerede vasket ut det meste av fargen.

- Men noe av grønnskjæret henger fremdeles igjen i skjegget, sier han.

Mye oppmerksomhet

Elevene jublet da Warholm kom på skolen med nyfarget hår.

- Det er klart de synes det er gøy. Nå må jeg jo vurdere om jeg skal inngå nye veddemål med elevene, for å øke motivasjonen enda mer. Det spørs om det holder å farge håret flere ganger, sier Warholm til Dagbladet.

Også de andre lærerne på skolen har reagert positivt på stuntet.

- Det kan kanskje bli en ny trend blant lærere det her. Jeg har fått så mye positiv respons, både på skolen og over Facebook, at jeg nesten vurderer å farge det sånn på heltid, spøker han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media