HÅPET PÅ «NY FLOTT JAKTSESONG»: Blant lærerens kontroversielle Facebook-meldinger er en der han håper på «en ny flott jaktsesong» på Utøya i år. Bildet er fra øya 22. juli. Foto: PRIVAT
HÅPET PÅ «NY FLOTT JAKTSESONG»: Blant lærerens kontroversielle Facebook-meldinger er en der han håper på «en ny flott jaktsesong» på Utøya i år. Bildet er fra øya 22. juli. Foto: PRIVATVis mer

Læreren som postet støtte til Breivik, får sparken

Ringsaker kommune tok umiddelbart affære da mannens Facebook-meldinger ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Læreren som postet støtte til 22. juli-terroristen Anders Behring Breivik på Facebook, mister jobben. Det har arbeidsgiver Ringsaker kommune bestemt i dag.

Hastemøte Det var i et hastemøte mellom lærervikaren, skolens rektor og Ringsakers kommunalsjef at beslutningen ble fattet - enstemmig.

- Vi er enige om at han fratrer jobben umiddelbart, sier kommunalsjef Anne Kari Thorsrud til Dagbladet.

Hun opplyser at læreren selv samtykket i beslutningen.

- Hvorfor må han slutte?

- Jeg vil ikke gå inn på personalsaken, men vi er opptatt av å ha en god skole med gode rollemodeller og tillit hos foreldrene, sier Thorsrud.

Umiddelbart suspendert Mannen var allerede suspendert fra jobben på barneskolen på grunn av Facebook-meldingene, samt fordi han på fritida driver med kontroversell filmproduksjon som tar for seg bl.a. ekstremvold og voldtekt. Det var foreldre ved skolen som slo alarm i forrige uke.

- Med en gang vi ble varslet om hans virksomhet, ble han tatt ut av undervisningen, og elevene fikk en ny lærer, sier Thorsrud.

«Håper Ap atter setter ut AUF-ere på Utøya i året som kommer, og at året byr på en ny flott jaktsesong der ute» og «Godgutten (Breivik, red.anm.) gjør en god figur på TV» er blant meldingene mannen har postet på sin Facebook-profil.

Overfor Hamar Arbeiderblad (HA) har læreren bekreftet sin sympati for massedrapsmannen.

Mannen har også havnet i politiets søkelys.

- Får vi tilgang til ytringer som bryter med bestemmelser i straffeloven, skal vi følge opp. Det er åpenbart at denne mannen ikke egner seg som forbilde for barneskoleelever, sier Stig Aarlien, kriminalsjef ved Ringsaker lensmannskontor, til HA.

Dagbladet følger saken.