Læreren spylte elevene med brannslange

På grunn av kulda fikk elevene lov til å være på gangen i friminuttet. Men det ville ikke læreren høre snakk om. Han spylte dem ut i kulda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en gruppe på 15 elever ved Fjell ungdomsskule utenfor Bergen som onsdag denne uka fikk seg en skikkelig kalddusj med brannslangen, melder VestNytt.

Elevene oppholdt seg på gangen i friminuttet, fordi det var så kaldt ute. Det hadde de fått lov til av skolens ledelse, men det hadde ikke læreren deres fått meg seg. Og han likte slett ikke innekosen.

Brølte til elevene

Da læreren oppdaget at elevene sto på gangen ga han beskjed om at de hadde 15 sekunder på så komme seg ut. Og så begynte han å telle ned. Læreren dro slangen ned fra veggen, og sjekket om det var vann i den. Så kom fristen: Ut innen minuttet, eller bli spylt.

Ingen av elevene trodde mannen mente alvor. «Få se om du tør, da» skal en av guttene i gjengen ha sagt.

- Det var ingen av oss som trodde at han mente det når han sa vi måtte gå ut. Vi fikk helt sjokk da vannet sprutet over oss, sier 9. klassingen Esther Susanne Rong til VestNytt.

- Vi sprang innover i gangen, men han brølte at vi skulle gå ut, forklarer hun videre.

- Misforståelse

Skolens rektor, May Almhjell, bekrefter at elevene hadde fått lov til å være inne. Hun opplyser at læreren nå skal be om unnskyldning overfor elevene, men likevel kaller rektoren det hele for en misforståelse.

- Læreren hadde ikke fått med seg at vi innførte ordningen med at elevene kunne være inne i gangene denne uken, sier hun til VestNytt.

Elevene fikk slippe inn i varmen igjen etter et ukjent antall minutter:

Esther Susanne Ron er ikke sikker på hvor lenge de måtte være ute, «Men det kjentes som ti minutter», sier hun.

- Det kan godt være det var mindre, men vi var alle samme blå og skalv av kulde da vi kom inn.

<B>UT I KULDA:</B> Læreren brukte slangen da elevene ikke ville gå ut i friminuttet. De hadde fått lov til å oppholde seg innendørs, men det visste ikke læreren.