SLÅR ALARM: Elevrådsleder Sandra Yeomans føler at elevene ikke har blitt hørt når det gjelder utilregnelig oppførsel av lærere på Rjukan videregående. I dag gjennomfører derfor elevrådet en elevstreik. Foto: Privat
SLÅR ALARM: Elevrådsleder Sandra Yeomans føler at elevene ikke har blitt hørt når det gjelder utilregnelig oppførsel av lærere på Rjukan videregående. I dag gjennomfører derfor elevrådet en elevstreik. Foto: PrivatVis mer

- Læreren underviste i feil fag og sovnet under heldagsprøve

Elevrådsleder Sandra Yeomans på Rjukan videregående sier de har slått alarm flere ganger om utilregnelige lærere, uten at skoleledelsen har gjort noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elevene på Rjukan videregående streiker i dag mot «utilregnelige lærere». Elevrådet mener skoleledelsen ikke har tatt tak i problemene med lærere som ikke skal være i stand til å gjennomføre undervisning.

Elevrådsleder Sandra Yeomans uttaler seg på vegne av streikeaksjonen. Hun sier at de har slått alarm til skoleledelsen flere ganger om det som skal ha vært utilregnelig oppførsel fra lærere på skolen.

- Oppleves lærerne som skremmende når de er utilregnelige?

- Nei, det er bare det at de ikke duger til å undervise. Ved et tilfelle underviste en lærer i feil fag, for eksempel, sier elevrådsleder Yeomans.

Yeomans trekker også fram en episode i forbindelse med en heldagsprøve før jul. Læreren skal ha møtt opp for seint, levert ut feil prøve og sovet under prøven. Klassen skal i ettertid ha fått beskjed av skoleledelsen om at prøven ikke kom til å telle, siden læreren ikke var tilstedeværende.

- Får ingen forklaring Rektor Olav Tov Røysland sa til Dagbladet tidligere i dag at læreren ikke burde gått på jobb en av dagene det er snakk om.

Elevrådet går nå til streik for å bli hørt av skoleledelsen. De mener det er urimelig at situasjonen skal gå utover elevene.

ELEVSTREK: Omlag halvparten av elevene møtte i dag ikke opp til første skoledag på Rjukan videregående. Rektor sier nå at han ønsker tettere dialog med elevrådet.
ELEVSTREK: Omlag halvparten av elevene møtte i dag ikke opp til første skoledag på Rjukan videregående. Rektor sier nå at han ønsker tettere dialog med elevrådet. Vis mer

- Det kan ikke bli en ytterligere belastning for denne læreren at dere nå går til streik?

- Streiken er ikke rettet mot henne, men mot ledelsen. Dette gjelder flere skoledager og flere klasser har vært vitner. Dette er bare blitt hysjet ned av ledelsen uten noen forklaring på avlyste timer, sier Yeomans.

Møte i morgen Rektor Røysland håpte å få til et møte med elevrådet klokka 12 i dag, men det har blitt utsatt til i morgen. Elevene møter som normalt på skolen i morgen.

- Jeg har ikke hatt regelmessige møter med elevrådet tidligere, men dette er noe jeg vil forsøke å få til nå, slik at vi kan ha en bedre dialog, sier rektor Røysland til Dagbladet.