Lærerens venninne nekter straffskyld

Kvinnen som er siktet for forsettlig drap etter at en 35-årig lærer ble funnet død med en blodig brødkniv ved siden av seg nektet i dag straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Funnet med kniv i brystet
 • Tror det var et uhell
 • Bygda i sjokk
 • - Lettelse at det ikke var drap Kvinnen som i går siktet for foresettelig drap var venninne av avdøde Sverre Sæther, og det var hun som fant ham omkommet. 35-åringen ble funnet død av knivskader i sitt eget hjem med en kniv ved siden av seg.

  To uker i varetekt


  I dag nektet kvinnen straffskyld da hun ble framstilt for Sør-Trøndelag tingrett. Her fikk hun to uker varetekt med brev og besøksforbud.

  Hun samtykket ikke i fengsling. Kvinnen har fått oppnevnt advokat Terje Engebretsen som forsvarer.

  Er ikke fra stedet


  - Kvinnen er fra en kommune utenfor Sør-Trøndelag. Hun var på besøk hos vedkommende som ble drept, sier lensmann Jostein Rindal ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor til Dagbladet.no.

  Kvinnen er i 30-åra og trebarnsmor. Barna er nå tatt hånd om. Hun skal tidligere ha vært kjæreste med avdøde, men forholdet skal ha vært avsluttet. Politiet har valgt å kalle henne en "venninne" av mannen.

  Kvinnen hadde lenge status som vitne i saken. I går ble hun siktet for forsettlig drap.

  - Grunnen til denne alvorlige siktelsen er den brede tekniske og taktiske etterforskninga i samarbeid med Kripos og sentrum politistasjon i Trondheim. Med bakgrunn i denne finner vi nå å måtte sikte vedkommende, sier Rindal.

  - Gjennom etterforskninga er det avdekket forhold vi ønsker å få svar på, og som derfor gjør det nødvendig at kvinnen blir siktet, skriver politiet i en pressemelding.

  Poltiiet vil ikke gi flere kommentarer om bakgrunnen for siktelsen av hensyn til etterforskninga. Politiet vil ikke utelukke at Sverre Sæther ble utsatt for en ulykke og ikke et drap, til tross for at det nå er tatt ut siktelse i saken.

  Trodde det var et uhell


  Lensmannen på stedet gikk tidlig ut og sa at dødsfallet trolig ikke skyldtes en kriminell handling. Læreren kunne ha falt ned trappen og ved et uhell ha fått kniven i brystet.

  Men Sør-Trøndelag politidistrikt har fortsatt etterforskninga.

  Dødsfallet skjedde om ettermiddagen fredag 22. august i mannens bolig i byggefeltet Haugen, i nærheten av Kyrksæterøra. Mannen ble funnet i gangen, like ved trappen fra andre etasje.

  Politiet etterforsket dødsfallet som mistenkelig. Det ble gjort grundige tekniske undersøkelser og avhør av venninnen som fant ham, naboer, kolleger og andre personer som kunne kaste lys over hva som egentlig kunne ha skjedd.

HER BLE MANNEN FUNNET DØD:</B> Politibetjentene Gjermund Bjørkøy og Halvard Haugseth foran eneboligen på Kyrksæterøra der en kvinne fant den 35 år gamle mannen død med en stikkskade i brystet.
FORVARER KVINNEN:</B> Politiadvokat ved Sør-Trøndelag politidistrikt Eli Aasland sammen med advokat Terje Engebretsen som er forsvarer for den 33 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på læreren Sverre Sæther i Kyrksæterøra. Den siktede ble onsdag fremstilt for varetektsfengsling for lukkede dører i Sør-Trøndelag tingrett.