REDDET: Her blir skrekkslagne skoleelever brakt i sikkerhet - enkelte går med lukkede løyne - etter den dramatiske massakren i Newtown i Connecticut. Foto: AP Photo/Newtown Bee, Shannon Hicks/NTB Scanpix
REDDET: Her blir skrekkslagne skoleelever brakt i sikkerhet - enkelte går med lukkede løyne - etter den dramatiske massakren i Newtown i Connecticut. Foto: AP Photo/Newtown Bee, Shannon Hicks/NTB ScanpixVis mer

Lærerinna Kaitlin (29) nektet å låse opp for politiet fordi hun fryktet drapsmannens triks

Reddet 14 elever ved å låse klassen inn på do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fjerdeklasse-lærer Kaitlin Roig (29) var i gang med et morgenmøte med sine 14 elever da de første skuddene falt.

Møtet beskriver hun som en fin og positiv del av dagen - men dagen ble alt annet enn fin.

- Plutselig hørte jeg intens skyting... sånn som automatgevær. Da forsto jeg at noe var galt, sier Roig til ABC News.

- Det var grusomt. Jeg trodde ikke vi kom til å overleve, sier hun videre.

Stengte seg inne på do Da skytingen skjedde etter at klokka hadde passert 9.30 lokal tid, reiste Roig seg resolutt og stengte døra til klasserommet og tok med seg alle elevene inn på et toalett. Hun måtte til og med hjelpe noen av barna med å klatre opp på toalettet slik at alle fikk plass. Så dyttet hun et skap foran døra.

- Vi kom oss alle inn der. Så låste jeg. Jeg vet ikke om han kom inn i klasserommet, sier Roig.

Hun forteller at hun gjorde alt for å virke sterk og selvsikker overfor barna, men innrømmer at hun ikke trodde at det kom til å gå bra.

-  Jeg fortalte barna at jeg var glad i dem og at jeg var glade for at de var mine elever. Jeg sa at de som trodde at en bønn ville hjelpe måtte be, og de som ikke trodde det måtte tenke positive tanker, sier Roig.

Nektet å åpne Hun forteller at elevene var flinke, men at også de var bekymret for jula.

- En av dem sa «Jeg vil feire jul. Jeg vil ikke dø. Jeg vil bare feire jul».

Da noen kom og banket på døra og sa at de var politifolk, nektet Roig å åpne opp døra fordi hun var redd for at det kunne være drapsmannens triks for å lure dem ut. Så ba hun dem om å skyve skiltene sine under døra.

- Jeg trodde ikke på dem. Jeg sa at om de faktisk var politi, så ville de finne nøkkelen. Så gjorde de det og åpnet badet.

Lærerinna Kaitlin (29) nektet å låse opp for politiet fordi hun fryktet drapsmannens triks