TERROR: Minst 40 personer ble drept og over 80 personer skadet i de to selvmordsangrepene mot T-banestasjonene Lubljanka og Park Kulturij i sentrum av Moskva 29. mars. Foto: REUTERS/Reuters TV/Life News
TERROR: Minst 40 personer ble drept og over 80 personer skadet i de to selvmordsangrepene mot T-banestasjonene Lubljanka og Park Kulturij i sentrum av Moskva 29. mars. Foto: REUTERS/Reuters TV/Life NewsVis mer

Lærerinne (28) bak Moskva-terror

Selvmordsbomberen underviste i data.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En av de to kvinnene som gjennomførte selvmordsangrepene mot T-banen i Moskva for en knapp uke siden, er identifisert som en 28 år gammel lærerinne fra Dagestan.

Det var familien til 28-åringen som kjente henne igjen på bildene som ble offentliggjort av de to selvmordsbomberne.

- Min kone og jeg kjente straks igjen vår datter Mariam, sier kvinnens far til avisa Novaja Gazeta.

Kvinnen hadde studert matematikk og psykologi, og dro i 2005 tilbake til hjemlandsbyen Balakhanij i Dagestan, der hun underviste i datateknologi ved en lokal skole.

Ifølge faren var datteren religiøs, men hadde aldri vist tegn på radikal islamisme.

- Jeg håper etterforskerne vil finne det sanne bildet av hva som skjedde, sier han.

Familien kom i de russiske sikkerhetsstyrkenes søkelys for to år siden, da en av kvinnens brødre ble tiltalt for å være medlem i en væpnet gruppe. Tiltalen ble imidlertid frafalt.

Minst 40 personer ble drept og over 80 personer skadet i de to selvmordsangrepene mot T-banestasjonene Lubljanka og Park Kulturij i sentrum av Moskva 29. mars.

Fredag ble den andre av selvmordsbomberne i Moskva identifisert som 17 år gamle Dzhennet Abdurakhmanova.


(NTB)