Lærerinne dømt for elev-sex

Som tatt ut av filmen «Å leve, det er å elske» innledet den 37 år gamle lærerinnen et forhold med sin 14 år gamle elev. Men i virkelighetens verden var det lærerinnen som måtte betale. Nå er hun dømt til tre måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Bo Widerbergs Oscar-nominerte film måtte eleven, som er 15 år gammel, betale prisen for forholdet.

Men i Trelleborg i Sverige, der en tilsvarende episode fant sted i fjor vår, var det lærerinnen som endte i fengsel.

Lærerinnen var praktikant ved en spesialskole, og traff eleven mens hun underviste i praktiske fag. De kom godt overens, og lærerinnen ble også kjent med guttens familie, skriver den svenske avisa Dagens Nyheter.

Flere samleier

Da lærerinnen sov over hos familien etter en middag, krøp 14-åringen opp i senga hennes. De koste og kysset, men det var bare begynnelsen på forholdet.

Dagens Nyheter skriver at da gutten senere overnattet på sofaen hjemme hos lærerinnen, kom hun inn og begynte å «klå» på ham. Det endte med at de hadde samleie, mot hans vilje, skal han ha forklart i politiavhør. Lærerinnen skal ha forklart at han ikke ville reise hjem dagen etter. I stedet dro de på tur sammen. Deretter dro de hjem til henne og hadde sex igjen.

Politianmeldt

Men forholdet ble avdekket av 14-åringens familie. Broren ertet ham og foreldrene fant ut hva som hadde skjedd, og politianmeldte kvinnen.

Bak lukkede dører i Trelleborgs tingsrätt ble kvinnen dømt til tre måneders fengsel, på tross av at retten ikke festet lit til guttens forklaring om at han var en uvillig deltaker i forholdet.

Retten la vekt på at at aldersforskjellen var stor, og at hun hadde misbrukt guttens tillit til henne.