Lærerkonflikten: ingen avklaring i dag

Partene ber regjeringen om hjelp.

 KNUTEPUNKT:  Partene i lærerstreiken pratet sammen to timer i KS-huset i Oslo torsdag. Nå er de enige om ikke å uttale seg - og komme sammen igjen fredag. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
KNUTEPUNKT: Partene i lærerstreiken pratet sammen to timer i KS-huset i Oslo torsdag. Nå er de enige om ikke å uttale seg - og komme sammen igjen fredag. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonderingene i lærerkonflikten er avsluttet for dagen og vil fortsette fredag, opplyser KS.

De fire lærerorganisasjonene møtte KS til det de kalte innledende sonderinger på Kommunenes Hus i Oslo torsdag klokka 13.

Etter to timer var møtet over.

- Partene er enige om ikke å uttale seg til mediene mens sonderingene pågår, sier kommunikasjonsrådgiver Marianne Fromreide i KS.

Mens lærerorganisasjonene sonderer med KS, fortsetter streiken for fullt. 2 200 nye lærere ble tatt ut i dag.

Nytt er det at de yngste elevene ikke lenger er forskånet fra arbeidskonflikten. Totalt er nå rundt 7 700 lærere i streik.

Ber regjeringen om hjelp Det er ifølge Kommunal Rapport grunn til å tro at partene vil forsøke å koble inn regjeringen på en eller annen måte, for å få hjelp til å finne en løsning. Det er ikke kjent hva partene mener regjeringen kan bidra med, slik situasjonen er.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ikke svare på om han har noe å tilby på disse konkrete punktene.

- Hvis vi har noe å gå på eller bidra med, så tar vi det med partene og ikke med pressen, sier Isaksen til NTB, og legger til at han ikke vil gå inn i spekulasjoner om enkeltforslag.

Kunnskapsdepartementet opplyser til NTB at det da partene gikk fra hverandre torsdag ettermiddag ikke var kommet noen henvendelse derfra.

- Jeg vil understreke at nøkkelen til å løse konflikten ligger hos partene, sier Isaksen.

(NTB).