Lærerlaget sier nei til bonuslønn

Norsk Lærerlag sier bestemt nei til Askers planer om bonuslønn. - Vi har registrert at de prøver seg, men de må følge spillereglene, sier leder Helga Hjetland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærerlaget mener Asker kommunes planer er et klart brudd på gjeldende tariffavtale.

- Den åpner for lokal avlønning i kommunene, men da i samarbeid med lokale tillitsvalgte. Vi sier gjerne ja takk til mer penger til lærerne, men da må det skje etter spillereglene, sier Hjetland.

Lærerlaget har allerede tatt saken opp med Utdanningsdirektøren og departementet, og avventer nå et svar.

- Vi får se hva det blir til. De blir nok nødt til å søke om tillatelse, sier Hjetland. Hun sier fagforeningen ikke ønsker resultatorientert lønn, og at det heller ikke kommer fram hva slags resultater som skal måles.

- For oss er hovedsaken at lønn gis etter objektive kriterier. Gi gjerne skolen penger, men da må de samle dem i en kommunal pott og drøfte det med sine egne tillitsvalgte, sier Helga Hjetland.

Asker kommune er avhengig av støtte fra de lokale fagforeningene, og de er ikke like bastante som Hjetland. Leder i Norsk Lærerlag Asker, Øyvind Falck, sier han har sine tvil om at kommunen får lov til å gjennomføre dette, men at de kan være med på diskusjonen. De sier uansett nei til at et slikt forsøk bare skal gjelde noen få skoler i kommunen, og at skolene uansett ikke bør få avgjøre om hvem som skal få ekstra lønn.