Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærerlaget vil ikke inn i AF

LOEN (NTB): Hvis AF-medlemskap er en forutsetning for en felles lærerorganisasjon, vil ikke Norsk Lærerlag være med. Det sier leder Helga Hjetland til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsmøtet i Lærerlaget skal diskutere allianser tirsdag, men Hjetland er forholdsvis sikker på at medlemmene vil fortsette i en frittstående organisasjon med egen forhandlingsrett. Hun inviterer Lærerforbundet til samarbeid om en frittstående felles lærerorganisasjon, men ønsker ikke å være med dem inn i Akademikernes Fellesorganisasjon.

- Samarbeidsavtalen med LO fungerer slik at vi samarbeider i tariffspørsmål, blant annet er førskolelærerne med i LO-Kommune. Lærerlaget har valgt å samarbeide med LO-Stat i de tre siste tariffoppgjørene, og det har styrket kravene våre gjensidig. Men hvis vi ikke føler oss tjent med et samarbeid, kan vi la det være, sier Hjetland.

Hun mener at selv om AF er blitt mindre, er den fortsatt en organisasjon med ulike interesser.

- Vi har den fordelen at vi har egen forhandlingsrett og ikke trenger å ta hensyn til andre enn pedagoger, sier Hjetland. Som eksempler på saker hvor Lærerforbundet må gå akkord med seg selv i forhold til AF, nevner hun lokale forhandlinger, som Lærerforbundet er imot og AF er for. Lærerforbundet må også være med på å prioritere en gruppe av gangen når det gjelder lønn.

- I år var det sykepleierne, sier Helga Hjetland.

Hele Norges coronakart