Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærerlønn vs. sosialhjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÆRERLØNN: Dagens spørsmål: Hvem har best økonomi, en sosialhjelpsmottaker eller en lærer?

Jeg er tillitsvalgt for ca. 115 lærere innmeldt i Utdanningsforbundet. Jeg får høre mye og snakker med mange folk. Nå har jeg hørt, sjekket og regnet litt og nå må jeg bare banne i kirken! Her kommer et regnestykke der jeg frekt og freidig og med fullt overlegg setter to grupper opp mot hverandre. Sosialhjelpsmottakeren og læreren er begge enslige forsørgere med to barn hver mellom 11-17 år. Læreren har tatt sin utdanning i voksen alder og får derfor ikke godskrevet sin ansiennitet i tidligere, ikke-pedagogisk relaterte arbeidsforhold.

Sosialhjelpsmottaker:

Kvalifiseringsstønad/mnd:kr. 11.133

Barnetrygd, 2 barn:kr. 8.790

Støtte til boutgifter (3-roms):kr. 5.440

Til disposisjon pr. mnd: kr. 25.365

Adjunkt:

Utbetalt månedslønn:kr. 17.000*)

Barnetrygd, 2 barn:kr. 8.790:

Til disposisjon pr. mnd: kr. 25.790

Av dette disponible beløpet skal sosialhjelpsmottakeren dekke resten av leien for bolig, mens læreren skal dekke hele sin leie. Sosialhjelpsmottakeren får satsen for en treroms (to soverom) fordi det er behov for det, mens læreren må ta en toroms fordi hun ikke har råd til noe større. Hvem har da best økonomi? Og hvem sier at utdanning lønner seg?

*) Når studielån er fratrukket. Jeg har regnet ut fra en adjunkt med fire års ansiennitet, lønnstrinn 32 som utgjør kr. 312.600 pr. 01.05.07. Jeg har regnet med kr. 5.210 i skatt og kr. 3.840 i studielån.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media