Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærerne først

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den norske lærerstand nyter stor sympati blant folk flest, og halvparten av de spurte i en meningsmåling for Aftenposten vil prioritere høyere lærerlønninger ved vårens tariffoppgjør. Både som elever, foreldre og som tidligere elever, har vi et forhold til lærerstanden. Derfor er dette en vurdering som vil bli lagt merke til. Det er også åpenbart at skolen er inne i en krise, og at lærerne er en del av den. Det er f.eks. tegn som tyder på at det kan bli mangel på lærere i tida framover, og at økt lønn bør være et svar på det.
  • Men lærernes ønsker og krav går nok langt ut over en smule prioritet ved årets justeringsforhandlinger. Det det gjelder, er å gjenreise læreren som kulturelt, politisk og sosialt fyrtårn i samfunnet, slik de var i første halvår av dette århundret. Det vil nok bety at de må ha mer i lønn. Men hva har lærerne å tilby til gjengjeld?