Lærerne gir seg ikke

ASKER (Dagbladet): Streikebølgen skyller over hele Skole-Norge. I går var det lærere i Asker som kastet seg på streikebølgen. - Vi kommer ikke til å gjøre noe for å stanse aksjonene, sier Anders Folkestad i Lærerforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møtte Folkestad og leder i Norsk Lærerlag Helga Hjetland statsrådene Jon Lilletun og Laila Dåvøy i et forsøk på å løse lærerstriden. Men uten resultat.

Folkestad mener at staten vil gjøre læreraksjonene til et spørsmål om formaliteter, og sier at ingen av statsrådene ville gripe tak i det som ligger til grunn for lærernes protester.

Sinte og skuffet

- Vi akter ikke å gjøre noe for å stanse aksjonene ettersom vi mener at det ikke er grunn til å hevde at de er ulovlige, sa Folkestad etter møtet

- Nok er nok. Vi er sinte, og vi er skuffet. Vi hadde virkelig håpet på noe etter valgkampen, men alle løfter er blitt brutt. Først i budsjettforslaget, så i budsjettforliket, og så kommer rekrutteringsmeldingen som heller ikke kommer med noe konkret. Nå får Lilletun knuse sparegrisen og slutte å riste ut tiøringer, sier tillitsvalgt i Lærerforbundet ved Bleiker videregående skole i Asker, Kari Midtbø Kristiansen.

I går gikk lærerne i Asker til protestaksjoner.

Det er høyere bevilgninger til skolene generelt, og høyere lønn til lærerne, som står høyest på kravlista.

Rekruttering

- Det stilles stadig større krav mens rammene blir snevrere. Elevmassen øker, mens vi vet at en stor gruppe lærere kommer til å gå av med pensjon om 10 til 12 år. Hvordan skal det da gå når vi ikke klarer å rekruttere nok lærere, sier Kristiansen.

Sammen med kollegene la hun ned arbeidet i går, motivert av aksjonsbølgen som har skylt fra Harstad og Møre ned over Vestlandet og Østlandet.

<B>PROTEST:</B> Sinte og skuffede lærere ved Bleiker videregående skole i Asker la ned arbeidet og aksjonerte mot brutte politikerløfter torsdag.