- Lærerne rømte skolen før elevene

Deretter så ikke elevene noe mer til dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Lærerne løp ut av klasserommet først og vi fikk beskjed om å komme etter. Det var fullstendig kaos og det virket ikke som lærerne hadde kontroll, sier Natalie Moe (16), som er elev ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Hun forteller at enkelte av lærerne var helt hysteriske.

- Ingen tok opptelling av oss etter at vi ble sendt av klasserommene. Lærerne hadde ikke kontroll på hvem som var ute og hvem som var inne, sier Moe.

Ole Bill (19) og flere andre elever som Dagbladet har snakket med, framstiller evakueringen på samme måte. Elevene måtte selv lese seg til at skolen var utsatt for en bombetrussel via nettaviser.

- Jeg mener det er dårlig at vi ikke har fått noe informasjon. Vi fikk bare beskjed om å komme oss så langt unna som mulig og ikke komme tilbake på skolen før påskeferien er over, sier Bill.

EVAKUERT: Glemmen skole i Fredrikstad ble i dag evakuert etter en bombetrussel på internett.
EVAKUERT: Glemmen skole i Fredrikstad ble i dag evakuert etter en bombetrussel på internett. Vis mer

Rektor på skolen, John Kristiansen, mener evakueringen skjedde så kontrollert som mulig.

- Vi fikk politiet raskt på banen og prioriterte å få elevene ut framfor å gi dem informasjon om hva som foregikk. Jeg kjenner ikke til at enkelte av lærerne løp ut før elevene, sier Kristiansen.

Dersom noen elever har opplevd evakueringen traumatisk, vil de bli tilbudt krisehjelp på skolen i morgen, forsikrer Kristiansen.

Glemmen videregående skole vil i ettertid foreta en evaluering av evakueringen.

- Lærerne rømte skolen før elevene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer