Lærerne stemte ja til ny arbeidsavtale

Dermed er alle partene enig om ny avtale.

ENIGE:  Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ENIGE: Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KS og lærerorganisasjonene ble for kort tid siden enige om en ny, sentral arbeidstidsavtale. For at denne arbeidsavtalen skulle tre i kraft måtte medlemmene i de tre lærerorganisasjonen i KS-området bli enig ved en uravstemningen.

Lærerne i LO-organisasjonene Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund har i uravstemning sagt ja til avtalen med arbeidsgiverne i kommuneorganisasjonen KS.

I Musikernes Fellesorganisasjon ble det ja fra hele 93,6 prosent av dem som avla stemme, mens 6,2 prosent stemte nei. Resultatet var noe jevnere i uravstemningen i Skolenes landsforbund, men det ble likevel ja med klar margin: 69 prosent svarte ja og 31 prosent nei. Deltakelsen i avstemningen var på 52 prosent av de stemmeberettigede.

- Streiken er dermed over for vår del, men ikke kampen for en bedre skole og bedre arbeidsbetingelser for lærerne, den kampen fortsetter, sier forbundsleder Anne Finborud.

79 prosent stemte ja til den nye tariffavtalen mellom lærerorganisasjonene og KS. Utdanningsforbundet har dermed akseptert både hovedtariffavtalen som gjelder fram til 1.5.2016 og arbeidstidsavtalen for skoleverket, som gjelder fram til 1.1.2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer