Lærerne vurderer å bryte samarbeid

Lærerorganisasjonene truer med å bryte samarbeidet med Regjeringen om en handlingsplan for skolen, dersom effektiviseringstiltak fører til nye budsjettkutt i skolesektoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skriver i dagens avis at effektiviseringstiltak i skolesektoren i praksis har ført til strammere budsjetter og mindre penger til å bedre kvaliteten i skoleverket.

Anders Folkestad i Lærerforbundet sier at manglende oppfølging fra myndighetene kan føre til at de vil bryte samarbeidet. Medlemmene i lærerorganisasjonene har liten tiltro til avtalen om å effektivisere sektoren uten at det fører til budsjettkutt, skriver Aftenposten.

Kirke-, utdannings- og forskningsminister Trond Giske sier til Aftenposten at han er opprørt over saken, og at det aldri var meningen at skolebudsjetter skulle kuttes. Handlingsplanen for skolen skulle gi bedre skole, sier Giske

Giske skal sende brev til fylker og kommuner der han vil gjøre rede for innholdet i avtalen mellom statlig myndigheter og lærerorganisasjonene. Ministeren vil imidlertid ikke gripe inn i fylkenes budsjettårprosesser.