Lærernes streikekasse er på over 700 millioner kroner og tappes med 10 millioner kroner dagen

Har penger til å streike i flere måneder.

INGEN ENIGHET:  Forhandlingene i lærerstreiken fortsetter. Her kan du til høyre se Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS og til venstre Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet under et møte med pressen nylig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
INGEN ENIGHET: Forhandlingene i lærerstreiken fortsetter. Her kan du til høyre se Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS og til venstre Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet under et møte med pressen nylig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed kan de holde streiken gående i flere måneder.

Mens kommunene og fylkene som rammes allerede har spart nærmere 200 millioner kroner på streiken, renner pengene ut av forbundenes streikekasser, skriver Aftenposten.

Utdanningsforbundet, som har lovet at ingen av medlemmene skal tape økonomisk dersom de blir tatt ut i streik, har utgifter på rundt 10 millioner kroner om dagen.

Utdanningsforbundet har solid økonomi, med en streikekasse på 730 millioner kroner og egenkapital på litt under 1 milliard. Så langt har konflikten trolig kostet 70-80 millioner kroner.

Forbundenes kostnader er ikke like store som kommunenes innsparinger. Mens arbeidsgiver sparer lønnsutgifter og arbeidsgiveravgift, er det ikke skatt på uttak fra streikekassen.

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied vil verken kommentere størrelsen på streikekassen, eller hvor fort den tappes.

- Vi har erfaringer med streiker og kan dimensjonere uttaket med tanke på en langvarig streik, sier hun, og føyer til at det er mulig å skrive ut ekstrakontingent på medlemmene som ikke er tatt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer