MOBBELISTE: En liste med fornavn på en rekke elever som skal angivelig er blitt betegnet som mobbere eller mobbeofre ble spredt på nettet. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Scanpix
MOBBELISTE: En liste med fornavn på en rekke elever som skal angivelig er blitt betegnet som mobbere eller mobbeofre ble spredt på nettet. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Lærers mobbeliste spredt på nettet

En elev ved en ungdomsskole i Bærum tok bilde av en liste på lærernes arbeidsrom som listet opp mobbere og mobbeofre. - Hendelsen er uheldig, mener Datatilsynet.

Mobbelisten kom på avveie og ble spredt på nettet.

Listen inneholdt fornavn på en rekke elever og var informasjon hentet fra en ikke-anonymisert skoleundersøkelse kalt Klassetrivsel, som kartlegger mobbing, ifølge Budstikka.

- Dette er selvsagt opplysninger som ikke er ment for det offentlige rom, og vi synes det er høyst beklagelig at bildet av denne tavla er på avveie. Dette burde vært fjernet for lenge siden, skriver rektoren i et brev til de foresatte for det aktuelle trinnet.

Ungdomsskolerektoren sier til Budstikka at skolen legger seg flate, og at skolens rutiner for informasjonssikkerhet skal forbedres.

Datatilsynet mener hendelsen er uheldig og refser Bærum kommune.

- Kommunens egne rutiner og risikovurderinger har vært mangelfulle, og det må tas tak i dette, skriver fagdirektør Catharina Nes i Datatilsynet i et brev til kommunen.