Lærerstreik også i Oslo

Avgjort etter 46 timer på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 515 medlemmer i Unio Oslo tas ut i streik i hovedstaden, etter at partene ikke kom til enighet under forhandlingene hos Riksmeklingsmannen.

Beslutningen ble tatt 46 timer på overtid.

- Unio har under hele meklingen vært opptatt av å finne en løsning. Det er svært skuffende at Oslo kommune ikke har kommet oss i møte. Oslo kommune hadde en mulighet til å velge en annen retning enn KS og regjeringen, men benyttet ikke muligheten, slår forhandlingsleder Ellinor Gilberg fast.

Unio er hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede, og har rundt 10 000 medlemmer i Oslo kommune. 

Akademikerne i Oslo godtok tilbudet. Organisasjonens medlemmer får en lønnsøkning på om lag 30 000 kroner. YS Kommune aksepterte også løsningsforslaget.

Skoler og barnehager
Dagens forhandlinger gjaldt bare for Oslo, og streiken vil omfatte sykepleiere, lærere, førskolelærere, forskere, ergoterapeuter, fysioterapeuter og administrativt personell.

Godlia barneskole, Høyenhall barne- og ungdomsskole, Manglerud barneskole, Skøyenåsen ungdomsskole, Bogstad barneskole, Grindbakken barneskole, Midtstuen ungdomsskole, Svendstuen barneskole og Lambertseter videregående skole tas ut i det første streikeuttaket i Oslo.

I tillegg blir alle Unio-medlemmer ved bestillerkontorene i bydelene, som normalt sørger for utskriving av pasienter til hjem, sykehjem eller rehabilitering, tatt ut i streiken.

Lærerstreik også i Oslo

Det samme gjelder Unio-medlemmene i barnehagene Nyjordet, Åsland, Nordskrenten, Steinbråten og Jettegryta i Søndre Nordstrand, nøkkelpersonell i bydelsadministrasjonene, sykehjemsetaten, helse- og velferdsetaten og byantikvaren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er skuffet over det Oslo kommune la på bordet. Utdanning må lønne seg. Om Oslo kommune skal rekruttere og beholde sykepleiere, lærere, førskolelærere og andre høgskolegrupper, må lønna være konkurransedyktig, sier Gilberg i en pressemelding.

Kaotisk

Dagen har vært lang for forhandlinsdelegatene. Det skapte oppstyr da riksmeklingsmann Geir Engebretsen gikk til partene med et dokument like etter klokka 18 lørdag. Men det dreide seg ikke om en skisse til løsning. Det var derimot en skisse til skissen, skriver NTB.

Også i går var det kaotiske tilstander, men til slutt godtok de fleste et tilbud på rundt 6,2 prosent i lønnsøkning.

Unntaket var Unio som fra i morgen av vil ta ut rundt 3 000 lærere, førskolelærere, sykepleiere, forskere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og administrativt personell i streik. Stedene som berøres i første omgang, er Bergen, Bærum, Karmøy og Tromsø.

I statlig sektor godtok alle fire organisasjonene oppgjøret, men det satt langt inne for Unio også her, blant annet fordi politiet er meget misfornøyd med oppgjøret.

EKSAMEN I FARE: Flere Oslo-elever må nøye seg med standpunktkarakterene om streiken varer i eksamensperioden. Foto:SCANPIX
EKSAMEN I FARE: Flere Oslo-elever må nøye seg med standpunktkarakterene om streiken varer i eksamensperioden. Foto:SCANPIX Vis mer