Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lærervikar banket elevene

Lærervikaren i Bergen nøyde seg ikke bare med kjefting da elevene bråkte i musikktimen. Han sparket, slo og tråkket på flere av de 10-11 år gamle elevene. Nå må han i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle lærervikaren er dømt til 90 dagers fengsel for volden mot elevene på Loddefjord skole i Bergen. Ifølge BA er 70 dager av straffen betinget, mens lærervikaren må sone knappe tre uker.

Det var i mai i fjor at den arbeidsledige mannen, som ikke er lærerutdannet, skulle prøve seg som lærer for en klasse med 11-åringer. Lærervikaren skubbet og sparket til en gutt som var på vei ut av klasserommet, og tråkket på gutten slik at han ikke klarte å reise seg.

Neste dag gikk det enda verre da klassen ikke ville roe seg ned i en musikktime.

Vikaren tok tak i den samme guttens øre og vred til. Med flat hånd slo han en annen gutt i hodet og støtte kneet sitt i magen på gutten. Han kastet en tennisball i magen på ei jente, og sparket en annen gutt i ryggen.

- Han har hele tiden erkjent at han ble for «heit» da elevene kastet ting rundt i klasserommet, og at han da tok tak i noen av elevene, sier 25-åringens forsvarer, advokatfullmektig Jørgen Riple til BA.

Forsvareren mener at skolen også må ta sin del av ansvaret for det som har hendt.

- Det var snakk om en beryktet klasse, og da er det galskap å hente en ufaglært person rett inn fra gaten, sier Riple.

Bergen byrett er enig i kritikken. I formidlende retning har byretten lagt vekt på at elevene oppførte seg svært dårlig og provoserende da lærervikaren mistet beherskelsen. Lærervikaren sluttet ved skolen etter musikktimen.

Det var foreldre som senere anmeldte han for vold på bakgrunn av det elevene fortalte hjemme.