Lærkule kvinner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå blir andre boller i ovnen.

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel kommer småjoggende inn i kontorlandskapet. Han har på seg en slags gymdrakt i rødt, blått og hvitt og spretter en fotball foran seg på gulvet.

– Nå skal jentene bli fornøyd.

– Hvilke jenter?

– Fotballjentene. Jeg har meldt meg frivillig som ny trener.

– Det er ingen ledig stilling.

– Det er bare et tidsspørsmål. Jeg har et tilbud de ikke kan avslå. Et landslag er ingen speiderleir. Hva er det jenter vil ha?

– Ikke fortsett, Smergel. Jeg vil ikke vite det.

– De vil ikke styres. De vil styre selv. Jeg har et treningsopplegg som passer perfekt for det kvinnelige gemytt. Her er mitt ti trinns dagsprogram:

1) Morgenmøte. Lagets time. Jentene får lov til å synge ut om alt de er misfornøyd med. Treneren kan ta til motmæle, men må begrense seg til de to magiske ordene «Javel, kjære».

2) Frokost. Treneren mikser fiberblanding og presser fersk juice til samtlige og serverer maten på gullfat, eventuelt plett.

3) Shopping. Jentene får et par tusenlapper hver i ekstra dagpenger og blir kjørt i limousin til et handlesenter etter fritt valg.

4) Spa. Samling på et høyfjellshotell med alle fasiliteter. Helikopteravgang fra treningsbanen. Hvis noen er forsinket, blir de hentet på handlesenteret.

5) Lunsj. Champagne og kanapeer, tilberedt mens jentene får aromaterapi og solarium.

6) Trening. Hopp og sprett og tjo og hei. Bøy og tøy. Avsluttet med kurs i diskodans.

7) Middag. Sju retter på fransk restaurant.

8) Kritikkrunde. Jentene skravler i vei og kommer med forslag til forbedringer i treningsopplegget.

9) Nachspiel. Treneren holder drikkevarer.

10) Fri. De som vil, blir med på nattklubb. De andre sørger for å få et par timers skjønnhetssøvn. Treneren holder seg edru og kjører dem hjem.