Lærte hunden Hitler-hilsen

Nå må tyskeren møte i retten for brudd på reglene som forbyr bruken av Nazi-symboler i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag skrev internasjonale medier at den 54 år gamle mannen måtte møte i retten for å ha trent opp hunden sin - Adolf - til å utføre Hitler-gesten.

Onsdag kveld ble anklagene om kontroversiell hundedressur trukket tilbake, melder Associated Press.

Mannen må likevel møte i retten for brudd på de svært strenge reglene Tyskland opererer med når det gjelder bruk av Nazi-zymboler i landet. Mannen er anklaget for å ha ropt Nazi-slagord til politiet i Berlin, for å ha hatt på seg en trøye med Hitler-emblem og for å ha ropt ut Nazi-slagord på et marked i Berlin.

Det var på bakgrunn av meldinger fra naboer av den 54n år gamle mannen at politiet i Berlin startet etterforskning. Naboer meldte fra om at mannen - med ordlyden «Adolf, sitt! Gi meg hilsenen!» - trente opp hunden sin til å utføre Hitler-hilsenen, melder BBC.

Tyskeren, kjent under navnet Roland T., fikk også hunden til å utføre den kontroversielle hilsenen mens politiet var tilstede, skriver CNN.

54-åringen stilte seg uforstående til at han må i retten for sin oppførsel.

- Faren min var i kavalleriet, og det er slik jeg er oppdratt, skal hundeeieren ha sagt til tyske Bild, ifølge CNN. Claudia Pfister fra Berlin dyrevernorganisasjon sier til avisa Berliner Kurier at mannen bør fratas retten til å ha hund.

- Den som misbruker en hund på denne måten, bør miste retten til å ha hund. Hvem vet hva som foregår i hodet hans. Kanskje får han en idé om å bruke hunden til å jakte på mennesker som ikke tilfredsstiller hans forestillinger om den ariske rase, advarer dyrevernrepresentanten.

Roland T. møter i retten i Berlin torsdag.

HVILE: Adolf aner fred og ingen fare på kennelen i Berlin. I morgen må eieren hans, Roland T., møte i retten, anklaget for brudd på reglene som forbyr bruken av Nazi-symboler i Tyskland. Foto: REUTERS/SCANPIX
FORBUDT: Roland T. lærte opp hunden sin Adolf til å løfte labben og gjøre Hitler-gesten. Foto: REUTERS/SCANPIX