Lærte Jordan å spille

PARIS (Dagbladet): Filmen «Space Jam» markerer basketballidolet Michael Jordans debut på film. Sammen med Snurre Sprett & Co. møter Jordan et lag fra en slem planet. Kamparrangør er regissør Ivan Reitman (51).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jordan hadde allerede spilt inn reklamefilm med «Looney Tunes»-figurene og var på jakt etter en lengre film. Det gjaldt å finne en story, sier Reitman til Dagbladet.

«Jam» er et uttrykk hentet fra basketball, når ballen kjøres hardt ned i kurven. Hvis det skjer høyt ovenfra, blir det «sky jam». «Space Jam» blir en overnaturlig «jam», slik Jordan utfører i filmen, mot overdimensjonerte motstandere fra en slem planet.

Suksesser

Dette var Reitmans idi. Hans løsslupne komedier pleier å være sikre kassasuksesser, som «Rekrutter på ville veier» med Bill Murray, «Spøkelsesligaen 1 og 2» med Sigourney Weaver og «Tvillinger» med Arnold Schwarzenegger og Danny De Vito. Han har også laget den romantiske thrilleren «Lovens ørner» med Robert Redford, Darryl Hannah og Debra Winger, og er for tida på jakt etter den kvinnelige motparten til Harrison Ford på en øde øy - hvis noen skulle føle seg kallet.

Reitman har tryllet fram de humoristiske egenskapene hos alle disse skuespillerne. Var Jordan den fødte komiker?

Komiker

- Han er en god, følelsesmessig skuespiller, påstår Reitman. Han ga ikke Jordan de vittigste replikkene, men lot ham få svare på dem, og da er det han folk ler mest av.

Reitman går langt. I filmen skal flere basketballspillere spille veldig dårlig. Det klarte de ikke. Da tok Reitman på seg shorts og trøye og viste dem.

Lærte Jordan å spille

- Jeg er en elendig spiller. De kunne bare imitere meg.

Filmen følger Michael Jordans egen historie og kommer med en original forklaring på hvorfor superstjernen sluttet å spille basket og kom tilbake, bare enda bedre.

«Space Jam» har norgespremiere 21. februar.

NY FILM: Ivan Reitman står bak filmen «Space Jam», som snart har norgespremiere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer