Lærte tysk av teletubbie-dokke

Anne og Mark Suitor fra Northumberland i det nordøstlige England visste ikke hva de skulle tro, da datteren Katie plutselig begynte å snakke tysk. For Katie er bare halvannet år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille jenta snakker knapt nok engelsk, men plutselig begynte hun å prate med seg selv om å vaske skitne knær - på tysk. Først etter flere dager fant foreldrene ut at jentas tysklærer var en teletubbie-dokke.

- Møkkete på kneet, vaske, vaske, vaske, pep dokka på Goethes tungemål, hvilket ikke var så rart, ettersom den viste seg å være tiltenkt det tyske leketøysmarkedet. Importøren har ingen forklaring på hvordan dokka i stedet havnet i en britisk butikk.

Importfirmaet har tilbudt Katies foreldre å få bytte dokka i en som snakker engelsk, men det sier Katie selv blankt nei til.

- Hun vil ikke høre snakk om noe slikt, for hun er blitt veldig glad i lille La-La, sier Anne Suitor til Daily Telegraph.

Serien om de lubne dokkefigurene Tinky-Winky, Ipsy-Dipsy, La-La og Poo ble for få år siden enormt populær blant barn verden over, mens småbarnspedagoger mente teletubbiene var «fordummende». Lite ante vel forståsegpåerne at La-La var tysklærer.

(NTB)