Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lag din egen Beatles-låt

Denne høsten står i the Beatles' tegn. Biografier, plater og Dagbladets store Beatles-konkurranse skal sørge for det. Sammen med Petre og EMI inviterer vi DEG til å lage din egen versjon av en Beatles-låt. De tre beste bidragene havner på en cd-singel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det du skal gjøre er å lage en egen, personlig tolkning av en valgfri Bealtles-låt og sende resultatet til Dagbladet. Alle bidragene vil bli vurdert av en jury, og ti finalister legges ut på Dagbladets nettsider.

Juryen består av Terje Mosnes (Dagbladet), Barbara Jahn (Petre), Eivind Rølles (EMI), Jørn Christensen (musiker/produsent) og Øystein Greni (frontfigur i gruppa BigBang). Du kan stemme på den beste låta på Dagbladet.no, og slik være med på å kåre den endelige vinneren. De tre beste bidragene blir gitt ut på cd av EMI NORSK A/S.

De største

Den aller første Beatles-singelen «Love Me Do» ble sluppet i England 5. oktober 1962, og endte på en respektabel 17. plass på de britiske listene. Allerede den neste singelen, «Please Please Me», tok førsteplassen, og fra 1963 var hysteriet i gang. I løpet av de neste sju årene greide fire gutter fra Liverpool å endre musikkhistorien for all framtid.

I agustnummeret av det britiske musikkmagasinet Q har leserne kåret det 20. århundrets hundre største stjerner. Helt på toppen av lista troner John Lennon, med Paul McCartney på en andreplass. Det sier sitt om guttas posisjon, tretti år etter at bandet ble oppløst.

Bok og plate

I oktober kommer en ny biografi om bandet, hvor alle de tre gjenlevende medlemmene har bidratt. Boka slippes først på engelsk, men den norske oversettelsen følger like etter.

En samle-cd med alle de 27 Beatles-låtene som har ligget på førsteplass i England og USA kommer i november.

Så finn fram de gamle platene og velg deg en låt, og bli med på den store beatleskonkurransen!

Premier

1. premie: Spor #1 på cd-en, reise, omvisning og finpussing av vinnerbidraget i selveste Abbey Road Studios i London _ pluss Beatles' offisielle biografi som kommer i høst og en eksklusiv boks med 27 cd-singler.

2. premie: Spor #2 på cd-en, Beatles-biografi og cd-boks.

3. premie: Spor #3 på cd-en, Beatles-biografi og cd-boks.

Alle som sender inn sitt bidrag får dessuten et eksemplar av «The Beatles Millennium Project», som kommer ut i høst.

Konkurranseregler

  • Låten du velger må tidligere være innspilt av the Beatles
  • Det er ikke tillatt å forandre/oversette originalteksten
  • Sampling tillates ikke
  • Bidraget sendes inn på kassett eller cd til Dagbladet, Postboks 1184, Sentrum, 0107 Oslo. Merk konvolutten Beatles-konkurransen. Du kan også sende inn bidraget ditt som en lydfil direkte til Dagbladet.no
  • Husk å legge ved navn, adresse, telefonnummer og eventuelt epost-adresse
  • Fristen for å delta i konkurransen er 15. oktober 2000