Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lag din egen regjeringserklæring

Stem og avgjør her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I dag la la regjeringen fram sin nye regjeringserklæring.

Les hele den politiske plattformen her!

Her er hva regjeringspartiene har lovet!

For fire år siden satt regjeringspartnerne sammen på Soria Moria og skrev en detaljert regjeringserklæring. Denne gangen har partene sittet samlet på Statsministerens kontor, og den ny erklæringen vil bli langt mindre detaljert enn den forrige.

Ved å stemme over hovedlinjene i statsbudsjettet til høyre, kan du være med å vise fram hva leserne vil prioritere.

I debattfeltet i bunnen av saken kan du fortelle andre hvilke politiske saker en norsk regjering bør prioritere.

I feltet for Twingly kan du lese hva bloggere mener om regjeringserklæringen.

Se politikernes reaksjoner på twitter her!

I regjeringserklæringen kommer det blant annet fram at regjeringen innfører nye krav til lærere. I tillegg åpner regjeringen for å trappe ned i Afghanistan.

Det blir ingen oljeboring de neste fire åra.

Asyl- og innvandringspolitikken strammes inn. Og det blir en ny politikk om ulv og bjørn.

En samlet opposisjon på Stortinget mener at Soria Moria II er for lite konkret og at mange av forslagene går i feil retning. Kristelig Folkeparti og Venstre legger særlig vekt på asylpolitikken der de mener å se en klar innstramming. Fremskrittspartiet kan på sin side ikke se noen signaler i asylpolitikken.

KrF og V mener også at regjeringen burde slått fast at det ikke skal startes oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. H og Frp mener at regjeringen bør se å ta en avgjørelse om å komme i gang så fort som mulig og er skuffet over utsettelsen.

Opposisjonen er samstemt i synet på at Soria Moria II er for lite konkret og uforpliktende.

Lederen for det største opposisjonspartiet, Siv Jensen (Frp), mener at Soria Moria II er blitt gjort ullen med vilje slik at det skal bli vanskeligere å gå den etter i sømmene. Hun sier at regjeringen burde ha oppfylt løftene i Soria Moria I før oppfølgeren kom.

- At Soria Moria II er så lite konkret, tyder på at de tre partiene er uenig i veldig mange saker, og ikke tør ta tak i den store debattene, sier Siv Jensen.

TAKKET HVERANDRE: . Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og  Kristin Halvorsen (SV) takker hverandre etter NRKs partilederdebatt i Samfunnssalen fredag kveld. Foto: SCANPIX
TAKKET HVERANDRE: . Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) takker hverandre etter NRKs partilederdebatt i Samfunnssalen fredag kveld. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media