Lag ditt eget navn

SKIEN (Dagbladet): Lei av å ha et navn som alle andre har? Bytt navn om du ikke er fornøyd - det er lettere enn du tror. Finner du ikke et navn du liker, kan du forsøke å lage ditt eget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Heter du Hansen, Olsen eller Johansen og synes at det er svært mange som bærer det samme navnet, har du helt rett. 63000 nordmenn heter Hansen, 58000 Olsen og 57000 Johansen. Stikk innom Folkeregisteret og du har nytt navn i morgen.

En sjanse

- Du kan bytte navn en gang direkte på Folkeregisteret, opplyser Frid Bakke hos Fylkesmannen i Telemark. Blir du ikke fornøyd med ditt nye navn heller, kan du bytte flere ganger, men da må du søke Fylkesmannen. Du kan også få beskjed på Folkeregisteret om at navnevalget ditt ikke blir godtatt. Da må du også henvende deg til Fylkesmannen for å forsøke å få navnet godkjent.

Velger du et sjeldent navn som færre enn 500 nordmenn har, må du be om tillatelse fra samtlige bærere før du får godkjent navnet som ditt. Det kan bli en rimelig tung vei å gå, for det er du selv som må hente inn tillatelsene før Fylkesmannen gir aksept på navnevalget.

Konstruer navn

Lettere kan det være å lage sitt eget navn, men la ikke fantasien gå helt løpsk. Det er begrensninger på hva som blir godtatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer